Op fietsvakantie? 3 redenen om te gaan!

Op fietsvakantie? 3 redenen om te gaan!

De meeste mensen boeken hun zomervakantie in december, januari en februari. Heb je nog geen vakantie voor in de zomer geboekt? Dan wordt het toch wel tijd om te boeken. Wil je liever last-minute reisje, dan is een fietsvakantie misschien een idee. In dit artikel geven we 3 redenen waarom een fietsvakantie een goed plan is en waardoor je niet meer twijfelt om te gaan.

  1. Ideaal voor last-minute

Een fietsvakantie is ideaal voor degene die graag last-minute vakanties boekt. Je kunt namelijk een paar weken, tot zelfs dagen, van te voren kijken in welke regio’s het mooi weer is. Vervolgens kun je hierheen met de fietsen. Boek een leuke B&B of een gezellig hotel in de omgeving waar je wilt gaan fietsen, of boek een paar overnachtingen verspreid door het vakantieland. In Nederland zijn genoeg mooie fietsroutes en ook in landen als België en Duitsland kun je prachtige fietstochten maken. Een fietsvakantie kun je precies zó inplannen als je zelf wilt, hoe ideaal is dat?

  1. Vrijheid en blijheid

Wie fietst, voelt zich vrij. Op een fiets kun je immers gaan en staan waar je wilt en fiets je moeiteloos van het ene naar het andere gebied. Daarnaast vermijd je files, waarop je wel kans heeft wanneer je met de auto naar een vakantiebestemming rijdt. Fietsen is verder goed voor geest en lichaam, waardoor je ook weer blij wordt. Kortom, genoeg voordelen.

  1. Gezond voor het lichaam

Zoals inmiddels algemeen bekend is, is fietsen gezond voor het lichaam. Lichaamsbeweging is erg belangrijk en houdt je fit. Daarom is een fietsvakantie, waarin je veel gaat fietsen en dus veel beweegt, zeker een goed plan. Omdat je op een fietsvakantie meer gaat fietsen dan je waarschijnlijk doet in het woon-werkverkeer, is het aan te raden om een E-bike aan te schaffen. Als je deze nog niet hebt, kun je jouw e-bike gemakkelijk online bestellen.