Menu
Familieuitje

Backstage bij Soldaat van Oranje – De Musical

Meer dan 185 unieke openstellingen in het Weekend van de Wetenschap op 4 & 5 oktober

Tijdens het Weekend van de Wetenschap, op 4 & 5 oktober, kun je op meer dan 185 locaties door heel Nederland live wetenschap & technologie beleven. Alleen in dat weekend word je backstage binnen gelaten bij bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks-)instellingen en musea.

Speciaal voor het Weekend van de Wetenschap opent Soldaat van Oranje – De Musical op zondag 5 oktober haar backstage deuren. In de voorstelling worden vernieuwende technieken gebruikt die nog niet eerder in een theater te zien waren. Doe mee aan de prijsvraag op www.hetweekendvandewetenschap.nl en maak kans om, na het zien van de voorstelling, backstage te kijken bij Soldaat van Oranje – De Musical.

NS Wetenschapscoupé Junior
Ook dit jaar is NS hoofdpartner van het Weekend van de Wetenschap en kun je op 4 & 5 oktober het land door reizen in de NS Wetenschapscoupé Junior. In een speciaal ingerichte coupe vertellen een NS Pop-up wetenschapper en wetenschapsjournalist Diederik Jekel jou en je ouders een boeiend verhaal over wetenschap en technologie. De trein reist langs de NS Stations in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Kijk op www.hetweekendvandewetenschap.nl voor vertrektijden.

Teken het station van de toekomst
Hoe moet een treinstation er in de toekomst uitzien? NS Stations doet een oproep aan jongeren van 7 tot en met 14 jaar om het station van de toekomst te tekenen. De beste tekeningen worden op Amsterdam Centraal Station geëxposeerd en in het Weekend van de Wetenschap op 4 & 5 oktober door een vakjury beoordeeld. De winnaar ontvangt een mooi prijzenpakket met onder andere unieke boeken over spoor en treinen en vrijkaartjes voor het Spoorwegmuseum en science center NEMO.

De tekeningen kunnen vanaf vandaag worden opgestuurd naar NS Stations, tav de afdeling Communicatie, Ovv tekenwedstrijd WvdW, Postbus 2534, 3500 GM Utrecht. Inleveren kan tot en met 30 september. Kijk voor meer informatie op www.hetweekendvandewetenschap.nl.

Ambassadeurs Weekend van de Wetenschap Diederik Jekel en Ionica Smeets
Wetenschapsjournalisten Diederik Jekel en Ionica Smeets zijn als ambassadeurs op 4 & 5 oktober aanwezig op verschillende locaties door heel Nederland waar de bezoekers hen tijdens hun ontdekkingsreis in de wereld van wetenschap en technologie kunnen ontmoeten.

Pop-up wetenschappers
Bij wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland duiken tijdens het Weekend van de Wetenschap pop-up wetenschappers op om volwassenen en kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met wetenschap. Deelnemende locaties zijn onder meer Space Expo in Noordwijk, Teylers Museum in Haarlem, Nieuw Land in Lelystad en NS Stations. Kijk voor een pop-up wetenschapper bij jou in de buurt op www.popupwetenschapper.nl. De VSC – netwerk van wetenschapsmusea en science centra – is organisator van Pop-up wetenschapper en draagt met dit project bij aan wetenschapswijsheid.

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.

In 2013 kwamen er 110.000 bezoekers naar 1078 activiteiten tijdens dit weekend.

Geniet ook van het Weekend van de Wetenschap.