Menu
Familieuitje

Kinderen gratis mee in de trein naar België in de Herfstvakantie!

Met kinderen naar Belgie: plezant én helemaal gratis!
Goed idee voor de herfstvakantie: met de (klein)kinderen naar het kindvriendelijke Antwerpen, Mechelen of Brussel. Kinderen mogen de hele maand oktober gratis mee naar alle bestemmingen in België. En als volwassene reist u met het voordelige Superdagretour of het nóg voordeliger Weekendretour. Zo wordt een dagje naar Belgie wel heel voordelig!

Het dagje uit begint al in de trein
Wat een avontuur, met de trein naar Belgie! Zie hoe de Trainmanager de kaartjes knipt, kijk door het raam naar buiten of ga gezellig een spelletje doen. Ontspannen reizen en nog voordelig ook.

Selectie attracties en musea voor kinderen in Antwerpen, Mechelen en Brussel

Mini-Europa in Brussel
Het Mini-Europa ligt in de schaduw van het Atomium, in het Bruparck. Hier doorkruist u heel Europa in een paar uur. Alle lidstaten van de Europese unie zijn hier vertegenwoordigd via hun belangrijkste monumenten die tot in de kleinste details werden nagemaakt. In de interactieve ruimte ‘Spirit of Europe’ vindt je talloze interactieve multimediaspelletjes waar je alles leert over Europa.

Belgisch Stripcentrum in Brussel
Dit Stripmuseum is met zijn permanente en tijdelijke exposities één groot eerbetoon aan de internationaal befaamde Belgische stripgrootmeesters, met Hergé als onbetwiste vaandeldrager. Het centrum herbergt ook de grootste, volledig geïnformatiseerde, strip-o-theek ter wereld.
Meer dan 30.000 werken zijn ter plaatse te raadplegen.

Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel
Het museum bezit een buitengewone collectie van hedendaagse en uitgestorven soorten: land- en zeezoogdieren, weekdieren, amfibieën, reptielen…

Kinderen ontdekken op actieve wijze de thematiek van de tentoonstelling, door aan te raken, te ruiken en te luisteren.
Alle zintuigen worden aangesproken.

Het Aquarium in Brussel
Het Aquarium toont een permanente tentoonstelling van 47 aqua- en terrariums voor de 5 werelddelen.
Ze tonen het rijk van de vissen, amfibieën en andere ongewervelde dieren.
Kinderen zijn telkens weer verrukt over de prachtige kleuren van alle waterdieren!

Aquatopia in Antwerpen
Aquatopia is veel meer dan een aquarium alleen, het is een unieke en betoverende onderwaterwereld. U ontdekt er meer dan 10.000 vissen en reptielen in hun natuurlijke leefomgeving. In het hart van Antwerpen, recht tegenover het Centraal Station, ligt deze niet te missen onderwaterbelevenis!

Zoo Antwerpen
De Antwerpse ZOO is één van de oudste en beroemdste dierentuinen in Europa.

Pinguïns in Vriesland, olifanten en giraffen in een unieke Egyptische tempel en nijlpaarden in de roze villa: u kunt hier meer dan 950 soorten en ruim 5.000 dieren bewonderen.

Planckendael dierenpark in Mechelen
Planckendael is veel meer dan zomaar een dierenpark. Op het 40 hectaren grote domein kunt u exotische dieren bewonderen, zelf op avonturenreis gaan langs hangbruggen of in de kruin van een boom klimmen. Er is meer dan genoeg ruimte voor spelende kinderen, huppelende dieren en kuierende bezoekers. Een leuke en avontuurlijke uitstap gegarandeerd!

Technopolis in Mechelen
Bijna alles kan in Technopolis, het kindvriendelijke doecentrum voor wetenschap en technologie. Kinderen mogen alles aanraken. Je kunt fietsen op een kabel op 5 meter hoogte, je eigen luchtballon lanceren en in een hele grote zeepbel staan.
Dit museum is ook leuk voor de allerkleinsten.

Sint-Romboutstoren in Mechelen
Boven sta je op een panoramisch platform met een adembenemend zicht. De stad ligt aan uw voeten, de Antwerpse haven en het Atomium tekenen zich bij helder weer af aan de horizon.
Een beklimming van de toren loont de moeite op elk moment van de dag, in elk seizoen en bij elk weer.

Neem de Kids mee met een gratis dagje uit naar België. Wilt u ook genieten van deze aanbieding van de NS?