Menu
Familieuitje

Landelijke Intocht Sinterklaas Gouda

Gouda, stad van …

SINTERKLAAS

Op 15 november verwelkomt Gouda Sinterklaas in ons land – en hoe! Zes weken lang, van 25 oktober tot en met 6 december, ademt onze prachtige historische stad de sfeer van pakjes en pepernoten, van kinderfeest en Hollandse gezelligheid.

Gouda telt af! Eerst tot 15 november, wanneer de pakjesboot aanmeert aan de Goudse IJsselkade, en wij samen met onze bezoekers een onvergetelijke landelijke intocht beleven. En daarna tot pakjesavond zelf. Drie weken waarin wij het winkelen nog gezelliger en makkelijker maken, en we volop Sinterklaasavontuur bieden voor kinderen, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s.

Komt u de Sint ook een warm welkom heten in Gouda? Op deze pagina vindt u alle informatie over de intocht.

Stappenplan
Komt u naar de intocht van Sinterklaas? Doorloop het volgende stappenplan, om uw bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Stap 1: Plan uw reis!

Komt u met de fiets, auto of openbaar vervoer? Kijk goed wat de mogelijkheden zijn en denk er goed aan dat het parkeren tijdens een drukke dag als deze moeilijk kan zijn.

Stap 2: Plan van te voren waar u tijdens de intocht wilt gaan staan!

Tijdens de intocht is het vanwege de vele bezoekers NIET mogelijk om met de stoet mee te lopen. Kies daarom van te voren een plek en blijf daar staan tot de Sinterklaasintocht voorbij is (rond 13.15 uur). Na de intocht kunt u uw plek verlaten en de andere activiteiten in de binnenstad meebeleven. Plan dus van tevoren goed waar u tijdens de intocht wilt gaan staan!

Wat wilt u zien?

Hoe komt u daar?

  • Intocht per boot Ga naar de IJsselkade
  • Sinterklaas rijdend op paard Kies een plekje langs de Sinterklaasroute
  • Aankomst Sinterklaas bij Stadhuis Ga naar de Markt

Stap 3: Kom op tijd, want vol is vol!

We verwachten zo’n 40.000 mensen in de stad. Een gezellige drukte! Wilt u goed zicht op de intocht, kom dan op tijd. Voorafgaand aan de intocht is er ’s ochtends ook al van alles te zien en beleven in de binnenstad. Ook kunt u op grote schermen de intocht live volgen. Het kan voorkomen dat bepaalde locaties al helemaal vol staan. Borden langs de wandelroute geven dan aan op welke locaties er nog wel plek is.

De stad staat op 15 november bol van de activiteiten. Plan van tevoren welke activiteiten u wilt bezoeken.

Wilt u meer weten over de Landelijke Intocht Sinterklaas op 15 november?