Menu
Fietsen

Inspiratie: trek eropuit voor een staycation dit jaar

Het is nog wat vroeg om ervan uit te gaan dat we in het nieuwe jaar weer op vakantie kunnen, maar gelukkig biedt het mooie Nederland genoeg mooie alternatieven voor een buitenlandse vakantie. Zeker voor de sportievelingen zijn er genoeg opties in eigen land. In deze blog geven we elektrische fiets liefhebbers alvast wat mooie bestemmingen die je in het nieuwe jaar per e-bike kunt verkennen.

Fietsliefhebbers opgelet: trek eropuit met de e-bike

Helaas hebben we niet zoiets als een glazen bol waarmee we in de toekomst kunnen kijken. Wanneer het ook weer binnen Nederland mogelijk is om op vakantie te gaan is moeilijk in te schatten. Toch bieden we de e-bike liefhebbers alvast wat inspiratie, want Nederland kent een heleboel mooie plekjes. De Veluwe is zo’n gebied die je ontzettend goed kunt ontdekken op de fiets. Dit gebied is niet voor niets zo ontzettend populair. Het gebied is uitgestrekt en ontzettend divers en kent dus veel fietsroutes. Er is voor ieder wat wils. De ene route brengt je namelijk diep de Veluwse bossen in, daar waar je met een andere route langs de knusse Hanzesteden wordt geleidt. Misschien ontdek je tijdens het ontdekken van je gekozen route wel een uniek bouwwerk of kasteel.

Ook een stuk noordelijker kent Nederland een waar ‘fiets-walhalla’, Texel! Texel is ook ontzettend populair onder fietsers, en met recht. Het grootste Waddeneiland van Nederland heeft namelijk ook ontzettend mooie fietsroutes. Deze routes brengen je langs alle trekpleisters van het eiland zoals dorpjes, musea en monumenten, maar ook door zuidelijk gelegen natuurgebieden.

Neem je eigen e-bike neem of huur er een

Beide gebieden zijn ontzettend populair onder elektrische fietsers. De routes zijn namelijk uitgestrekt waardoor de trapondersteuning goed van pas komt. Zeker als je in het bezit bent van een elektrische trekkingfiets kun je je hart ophalen op de Veluwe of op Texel. Ben je zelf niet in het bezit van een e-bike? Dan kan je op Texel bij fietsverhuur Texel e-bikes huren. Ook op de Veluwe zijn er genoeg verhuur mogelijkheden. Check dan van tevoren wel even bij welke startpunten je de huur kan regelen.

Voorlopig luidt het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven. Zodra de toestand rondom het coronavirus het weer toelaat kun je kiezen voor een dagtripje of een meerdaagse toer inclusief overnachting in een hotel of op de camping. Dan wordt het al snel een échte vakantie. Momenteel zijn de mogelijkheden beperkt, maar zo hebben we wel weer iets om naar uit te kijken dit nieuwe jaar.

Recreatief.nl