Menu
Fietsen

Met deze tips is je Fietstocht gegarandeerd een succes

1 Voorkom zadelpijn
Het is erg vervelend als je tijdens het fietsen last krijgt van zadelpijn. Je kunt de zere plek de verdere tocht namelijk maar moeilijk ontzien. Bekijk daarom van te voren of het zadel van je fiets niet te hoog staat. Wanneer het zadel te hoog staat moet je tijdens het fietsen veel op en neer bewegen waardoor kleding tegen je huid aan kan schuren.

2 Sluit een fietsverzekering af
Tijdens een fietstochtje neem je af en toe wel eens pauze. Je parkeert je fiets dan even ergens. Het kan voorkomen dat je fiets in de tussentijd gestolen wordt of beschadigd raakt. Een fietsverzekering kan dan uitkomst bieden. Overigens is het ook altijd handig om een aanvullende zorgverzekering te hebben met een dekking voor fysiotherapie. Een blessure is immers zo opgelopen.

3 Bandenplak set
Een lekke band tijdens het fietsen kan roet in het eten gooien. Zorg er daarom voor dat je altijd een bandenplak setje bij je hebt. Alles wat je nodig hebt om een band te plakken zit hierin en het neemt nauwelijks ruimte in beslag.

4 Fietsmand
Als je spullen mee wilt nemen tijdens het fietsen kan een fietsmandje uitkomst bieden. Als je spullen achterop je fiets bindt kan je niet zien of je spullen goed vast blijven zitten. Ook is het vervelend om je spullen in een rugtas mee te nemen, omdat je hierdoor minder vrij kunt fietsen.

5 Goede regenbescherming
Het is handig om van te voren een goede weer-app te downloaden. Zo kan je precies zien op welk tijdstip een buitje valt. Wordt je toch overvallen door een bui? Dan helpt een goede paraplu. Er bestaan paraplu’s die speciaal gemaakt zijn om mee te fietsen. De wind kan hier niet onder komen, waardoor de paraplu bijna niet kapot kan gaan.

6 Plan je route
Zoek van te voren uit hoe je van A naar B kunt komen op fietspaden. Fietsen op wegen waar er auto’s naast je rijden is een stuk minder prettig dan bijvoorbeeld op mooie bospaden. Je hebt apps waar je je fietsroute kan plannen, waarna een stem je middels je door je aangesloten oordopjes vertelt welke kant je op moet fietsen. Ook vertellen verscheidene apps je welke route je het beste kunt nemen als je langst meerdere knooppunten wilt.