Tips voor recreatieve bezigheden voor 65 plussers

Tips voor recreatieve bezigheden voor 65 plussers

Na je 65e levensjaar ben je waarschijnlijk klaar met werken en ben je gepensioneerd. Je hebt eindelijk de tijd om te doen wat jij echt leuk vindt en kunt genieten van de rust. Maar eigenlijk kun je pas écht ontspannen als je zeker weet dat alles goed geregeld is. Het is daarom belangrijk om zo vroeg mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten. Als dat vaststaat, kan het echte leven pas echt beginnen. Maar wat voor recreatieve bezigheden zijn dan leuk om te doen?

Pak eens de fiets
De populairste vrijetijdsbesteding in Nederland is fietsen. En dat is niet zo gek, want Nederland is een echt fietsland en ons kleine kikkerlandje kent ontelbaar veel mooie fietsroutes. Tijdens het fietsen ben je niet alleen sportief bezig en lekker in beweging, je kunt ook nog eens genieten van de natuur. Of je nou van korte of lange afstanden houdt, ook bij jou in de buurt zijn ongetwijfeld leuke fietsroutes aanwezig.

Maak een mooie wandeling
Naast fietsroutes, kent Nederland ook veel wandelroutes. Natuurlijk kun je ook zelf een mooie wandeling uitstippelen in de buurt, in een bos of op het strand. Zo kun je lekker uitwaaien, en misschien tegelijkertijd de hond uitlaten. Ga met je partner of met vrienden of familieleden de deur uit, en aan de wandel. Maak een gezellige tussenstop bij een café voor een warme chocolademelk, en kom zo volledig tot rust.

Bezoek een museum
Als je de 65 bent gepasseerd, kun je in veel Nederlandse musea met korting naar binnen. Zo kun je extra voordelig de mooiste kunstwerken bewonderen. Toch geldt niet in alle musea een ouderenkorting. Wil je toch geld besparen? Koop dan vooraf online een kaartje. Deze tickets zijn vaak goedkoper dan de tickets die je aan de deur kunt aanschaffen.

Ga naar de film
Ook veel bioscopen hanteren een ouderenkorting. Veel bioscopen hanteren zelfs al een korting voor 50-plussers. Ook zijn er speciale voorstellingen voor 50-plussers, waarbij je verzekerd bent van een rustige zaal zonder joelende kinderen.

Dagje weg met de kleinkinderen
Niks leukers dan tijd spenderen met de kleinkinderen. Wel kunnen de kosten voor zo’n dagje uit aardig snel oplopen. Ook hier is het daarom handig om gebruik te maken van 65 plus kortingen. Zo kun je bij pretparken zoals Walibi of de Efteling voor relatief minder geld naar binnen. Ook veel dierenparken kennen zulke kortingen. Bovendien krijgen de jongsten onder ons vaak ook nog een fijne korting.

Lekker lezen
Heb je geen zin om de deur uit te gaan met dit gure weer? Blijf dan lekker binnen en zet een grote kop thee voor jezelf. Neem de tijd om op te bank te ploffen met een goed boek, en weg te dromen bij geschreven verhalen.

Wees creatief
Een andere leuke bezigheid om binnen te doen, is knutselen. Maak bijvoorbeeld een mooie collage van krantenknipsels en plaatjes uit tijdschriften, of ga een sjaal breien. Creatief bezig zijn werkt heel ontspannend, en je houdt er nog iets moois op na ook!