Menu
Groepsuitjes

TOP 5: Dagje Zeilen op een Botter

De botter werd oorspronkelijk gebruikt voor de visserij op de Zuiderzee en leent zich uitstekend voor een zeiltocht. WIlt u ook varen op een boot met een rijke historie? Kijk dan snel verder voor verschillende zeiltrips voor uw zeildag met familie, vrienden of collega’s.

Beleef het op een Botter
Wordt Wakker landrotten. Verzamel nieuwe krachten
Kun je met collega’s ook niet wachten. Boek nu en beleef al die prachten.

Zeilen met het stoerste visserschip
Zeilen op een botter is een belevenis voor iedereen. Een bijzondere ervaring voor jong en oud. Daarom zijn dag en avond tochten met een botter bij uitstek geschikt als originele groepsactiviteit. Het is zeer de moeite waard als een actieve personeels- of familiedag.

Het stoerste vissersschip van de vroegere Zuiderzee heeft een schat aan traditie. Het varen met zo’n schip dwingt dan ook enorm veel respect af. Die belevenis willen we graag met u delen. Ook in wedstrijdverband en met meerdere schepen kan gevaren worden. Zeiltechnisch is het indrukwekkend (groots, en met enorme krachten), er wordt ook de hulp van de bemanning ingeroepen.

De beleving van de gasten bestaat onder andere uit: een historisch verhaal over de visserijtechnieken en Spakenburg. Deze begint met een inleiding in ons Schippershuys, waar u een schat aan informatie aantreft betreffende botters, vissen op de Zuydersee en het leven in Spakenburg in het algemeen. Tijdens het varen (zeilen) kunt u met al uw vragen terecht bij de schippers.

Een actieve deelname tijdens het zeilen. Onder de deskundige leiding van de schipper en zijn maat, wordt u het zeilen op een botter bijgebracht. Tijdens het zeilen wordt alles gezamenlijk aangepakt; grootzeil aan, fok vieren, zwaard erin, zwaard eruit. Maar niet iedereen hoeft perse een taak te hebben. De rest van de bemanning rust uit en geniet van de omgeving.

Ik heb voor u 5 TOPPERS op een rijtje gezet voor een dagje zeilen op een Botter:

  1. Zeilavond van de Knar arrangement – zeiluitje vanuit Spakenburg
  2. Avondje zeilen: de avond van de knar
  3. Relatiedag op een botter
  4. De middag van Simpie in de Goot
  5. De Middag van de Harderwijkerbank – Zeilmiddag beleven

Met recreatieve groet,

Linda Brugman
Recreatief.nl