Menu
Uit in de Stad

Amsterdam Marathon

Zondag 19 oktober 2014 vindt de 39e editie van de TCS Amsterdam Marathon plaats. Online inschrijven voor de 39e editie kan t/m 28 september 2014 of totdat de limiet is bereikt (marathon 16.000, Mizuno Halve Marathon 18.000 en TCS 8 km 7.000). Naast de marathon kun je ook inschrijven voor de Mizuno Halve Marathon, TCS 8 km, Skylanders Kids Run en de Echo Mini Marathon.

Pasta Party

Op zaterdag 18 oktober wordt een mondiale traditie in Amsterdam voortgezet. Om je als sporter verantwoord voor te bereiden, wordt een uitgebreid pastabuffet geserveerd in de VIP-tent in het Olympisch Stadion.

Tijdens jouw inschrijving kun je kaarten bestellen à € 15,00 per stuk. Ook zijn op vrijdag 17 en zaterdag 18 oktober, zolang de voorraad strekt, kaarten te koop in Sporthallen Zuid. Wees er echter snel bij, want maximaal 750 personen kunnen hieraan deelnemen. Er wordt gegeten in twee groepen. De eerste groep schuift zaterdagmiddag aan van 16.30 uur tot 18.00 uur en de tweede groep zaterdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur.

Marathon Amsterdam

Pacing Team

Om de lopers op de hele en halve marathon naar een snelle eindtijd te hazen, zet het blad Runner’s World weer haar Pacing Team in. Deze ervaren lopers geven het tempo aan, geven advies en helpen lopers over de moeilijke momenten heen. Ze zijn duidelijk herkenbaar en onderverdeeld op basis van streeftijden. De inschrijving via www.runnersweb.nl start eind augustus. Deelname aan het Runner’s World Pacing Team is geheel gratis.

Wat is het Runner’s World Pacing Team?
Deelnemers aan het Runner’s World Pacing Team lopen achter pacers (gangmakers) aan. De pacers zijn ervaren marathon- en ultralopers die in staat zijn een zo vlak mogelijk schema te lopen. Om je door de moeilijke momenten heen te slepen laten zij zich af en toe terugvallen in de groep om je moed in te spreken. Zij zijn niet alleen in staat om een strak en gelijkmatig tempo te lopen, maar kunnen je onderweg ook voorzien van tips en adviezen van onschatbare waarde.

De groepen deelnemers worden verdeeld over geplande streeftijden. Per groep lopen bij de marathon twee pacers mee. Op de Mizuno halve marathon loopt per groep één pacer mee. Zij zijn herkenbaar aan een duidelijk tenue en een ballon. De kleur van de ballon geeft aan welke tijd zij lopen. Op de gele reflecterende hesjes die zijn dragen staat zowel voorop als achterop de streeftijd vermeld.

Wilt u meer weten over de Amsterdam Marathon?