Menu
Uit in de Stad

Gratis tulpen plukken op de Dam

Tulpenfestijn in Amsterdam

Nederlandse tulpenkwekers organiseren op 17 januari 2015 voor het vierde jaar op rij de Nationale Tulpendag. Op de Dam in Amsterdam wordt een unieke pluktuin aangelegd met ruim 200.000 kleurrijke tulpen. Vanaf 13.00 uur mag iedereen gratis een bos tulpen plukken voor een vrolijke lentesfeer in huis. Naar verwachting is de tuin rond 16.30 uur helemaal ‘leeggeplukt’ en zie je overal in het centrum vrolijke mensen met een bosje tulpen lopen.

Delen van vreugde
Gedeelde vreugd is dubbele vreugd. De pluktuin op de Dam is daarom één groot en vrolijk lentefeest. Er is een speciale ‘kijkbrug’ voorzien om alle kleurrijke tulpen én blije mensen te bekijken want ook daar wordt je vrolijk van!

Tijd voor tulpen
Nationale Tulpendag wordt sinds 2012 jaarlijks op de derde zaterdag van januari gehouden. Vanaf die dag is het weer tijd voor tulpen! Zo’n 100 dagen lang (tot eind april) is de populairste voorjaarsbloem van Nederland volop verkrijgbaar in de meeste soorten, vormen en kleuren.

Feestje bouwen
De Nationale Tulpendag is een initiatief van Nederlandse tulpenkwekers. Samen met vele vrijwilligers, familie en vrienden leggen zij de pluktuin aan. Met z’n allen wordt er zo op 17 januari een uniek Hollands feestje gebouwd. Iedereen is uitgenodigd en de toegang is gratis!

Kijk voor meer informatie of impressies van voorgaande edities op www.mooiwatbloemendoen.nl.