Menu
Uit in de Stad

Leontien Ladies Ride Rotterdam-Alexander

2005-2013 Leontien Ladies Ride: Meer dan 100.000 fietsvriendinnen… Als we na TIEN jaar Leontien Ladies Ride een ding mogen vaststellen is het dit: Ja, het is gelukt om vele vrouwen op een leuke en spontane manier aan het bewegen te krijgen. Want intussen zijn er al meer dan 100.000 dames ten minste een keer opgestapt voor de gezelligste fietstocht van Nederland. En dat verdient best het predicaat gouden jubileum, of niet? Tien seizoenen lang is het al genieten geweest. Weer of geen weer, zon of regen, het deerde nooit een mens.

Een dagje weg, erop uit met de fiets en met vriendinnen, zussen of moeders, het bracht een beleving teweeg die Leontien ook voor ogen had. Hard fietsen kon ze als de beste, maar samen een tocht maken zonder te moeten haasten, en juist onderweg zoveel mogelijk te genieten, dat schonk nóg meer voldoening. Dat Leontien Ladies Ride zo’n succes zou worden, hebben we niet durven dromen.

Elke editie weer was het een groot feest. Neem het eerste jaar (2005), toen Leontien net was gestopt met wielrennen en haar idee in de praktijk wilde brengen. De vraag aan de burgemeester van Den Bosch, Ton Rombouts, of ze een fietstochtje mocht organiseren voor vrouwen naar haar geboorteplaats Boekel en weer terug, werd positief beantwoord. De voorbereidingstijd was kort, maar na twee maanden van reclame maken stonden er ruim 4.000 uitgelaten deelneemsters al voor de start op de Parade te dansen. Rombouts wist even niet hoe hij het had. Een fietstochtje? Dit was meteen een mega-evenement!

En nu, in 2014, mogen we gerust van een klassieker spreken, een magneet die jaarlijks op vrouwen van alle leeftijden jaarlijks een aantrekkingskracht heeft. Waarom? Natuurlijk, vanwege de unieke sfeer, de mooie fietsroutes, de braderieachtige entourage voor de start en de prima verzorging onderweg én na afloop, wanneer muziek en enthousiaste artiesten de menigte weer op een andere manier aan het bewegen kregen en krijgen.

Jubileum LLR

Leontien Ladies Ride is een begrip, ook onder de bekendere Nederlandse vrouwen die graag mee fietsen. Herinnert u hen nog? Zo peddelden de ministers Rita Verdonk en Gerda Verburg mee, kropen Danielle Oerlemans, Marlies Dekkers, Heleen van Royen en Anouk Smulders op het zadel en trapten de schaatsheldinnen Ireen Wüst, Marianne Timmer en Annette Gerritsen, probleemloos het bar en boze weer trotserend. En de lekke banden niet te vergeten…Tussen 2005 en 2013 telden we 103.000 dames op de trappers, dat zijn er nogal wat.

In Den Bosch, Rotterdam Alexander, Amsterdam, Zwolle of Raalte begonnen ze en kwamen ze na dertig of zestig kilometer ook weer aan, áltijd met een lach op het gezicht. Letterlijk in gang geschoten door speciale gasten als Paul de Leeuw, Erica Terpstra, Gianni Romme, Ruud de Wild of een van de burgemeesters die Leontien Ladies Ride heel graag op de evenementenkalender van zijn plaats wilden hebben. Immers, succes verzekerd.

Of we het niet genoeg vinden na tien jaar? Het antwoord kent u vast wel. Leontien mag druk zijn met andere zaken, het meest gezonde vervoersmiddel zal altijd een rol blijven spelen in haar leven. En hopelijk denkt u er ook zo over. Vandaar dat Leontien Ladies Ride nog wel even zal doorgaan. Samen bewegen. Samen genieten. En met z’n allen er een onvergetelijk feest van maken. Ook in 2014 weer. Raalte (22 juni) en Rotterdam Alexander (21 september) zijn er bij wijze van spreken, nu al klaar voor. En Leontien. Maar dat is vanzelfsprekend.

Afstand:
Je kunt kiezen tussen de korte route van ongeveer 35 km of de lange route van ongeveer 60 km.

Dagprogramma Rotterdam Alexander
08.30 uur Opening Expo Area en start uitdelen jubileum t-shirt & startpakketten
10.30 uur – 11.30 uur NIEUW! Open start ( korte 30 km & lange 60 km).
10.35 uur Start snelle fietsers (helm verplicht)
11.00 uur Samen starten met Leontien
13.30 uur Start uitdelen van goody bags op het Expo Area
14.00 uur Begin jubileumfeest
16.30 uur Uitreiking van diverse prijzen op het podium in het Expo Area
17.30 uur Sluiting finishstraat
18.30 uur Einde jubileumfeest

Meer weten over Leontien’s Ladies Ride?