Uitmarkt 2015

Uitmarkt 2015

De Uitmarkt is dé landelijke opening van het culturele seizoen! Dit jaar is het van 28 tot en met 30 augustus op en rondom het Museumplein en Leidseplein feest.

De 38e editie van de Uitmarkt staat in het teken van nieuw talent. Drie dagen lang een batterij aan gratis optredens op verschillende podia in de stad en presentaties van zo’n 200 culturele instellingen. Een knallende opening, voorproefjes van het nieuwe seizoen en kijkjes achter de schermen. Traditiegetrouw wordt de Uitmarkt zondagavond afgesloten met een daverende Musical Sing-a-long!

Opening Uitmarkt
Op vrijdagavond begint de Uitmarkt met een spetterende openingsshow, uiteraard onder begeleiding van ‘onze eigen’ Jörgen Raymann en huisband New Cool Collective. Traditiegetrouw wordt de Uitmarkt feestelijk geopend met een flink aantal bekende artiesten, waaronder Paul de Leeuw, het dansgezelschap Club Guy & Roni met Slagwerk Den Haag, De Jeugd van Tegenwoordig, Cello8ctet Amsterdam, Orgel Vreten met een wervelende orgelrock show, het cabaret duo Van Der Laan en Woe en Kim Hoorweg & Robin Nolan Trio. Als dat geen feestje is! De Opening is vanaf 21.10 uur te volgen op NPO2.

Vrijdag 28 augustus om 21.10 uur.

Wilt u meer weten over de UITMarkt in Amsterdam?