Menu
Uit in de Stad

Zomercarnaval Rotterdam 2016

In juli is het weer zover: de Zomercarnaval in Rotterdam. Volgens kenners gaat het er tijdens het Rotterdamse carnaval al jaren net zo aan toe als op de eilanden. En dat is toch wel het grootste compliment dat een Rotterdams feestje krijgen kan! Dit jaar is de Zomercarnaval op 29 en 30 juli.

29 juli: Battle of Drums

Drie brassbands SLR, CEB en Dreamteam Brassband, de straten van Rotterdam Centrum, een Golden Drum en ruim 50.000 toeschouwers die compleet uit hun dak gaan. Dat is de Battle of Drums! De finalisten vertrekken vanaf verschillende startpunten in de stad richting het podium op het Hofplein en dat is een tocht bomvol spektakel, show en vooral een enorme lading energie. SLR, CEB en Dreamteam Brassband ontmoeten elkaar op het Hofplein en gaan daar de strijd met elkaar aan. Wie wordt de Beste Brassband van 2016 en gaat met de Golden Drum naar huis? Check het op 29 juli tijdens de Battle of Drums 2016!

30 juli: Straatparade

Vanwege een heftige zomerstorm is de Zomercarnaval Straatparade in 2015 helaas niet van start gegaan. Dat betekent dat ruim 2.500 dansers en danseressen, 25 carnavalsgroepen, 30 praalwagens staan te trappelen om de Rotterdamse binnenstad op z’n kop te zetten in 2016! 30 juli, dan is het zover. De Zomercarnaval Straatparade zal alle opgekropte energie laten losbarsten en dat betekent een explosie van kleur, muziek, vreugde en creativiteit in een stoet van indrukwekkende praalwagens. De Zomercarnaval Straatparade is back! Een stoet van 2,5 km met energieke dansers en danseressen van verschillende culturen en nationaliteiten trekken door het centrum van Rotterdam gehuld in de meest spectaculaire kostuums met maar één missie: iedereen laten dansen! De Zomercarnaval Straatparade is de grootste Caribbean streetparty van Nederland en iedereen is uitgenodigd! Gooi alle remmen los en laat je volledig gaan in de magie van de Zomercarnaval Straatparade. Want als de parade voorbij komt is het onmogelijk om stil te blijven staan.

Wilt u meer weten over de Zomercarnaval Rotterdam 2016?