Menu
Wandelen

Doe mee met de Midzomernachtloop 2016

Op zaterdag 18 juni organiseert Natuurmonumenten de Midzomernachtloop 2016: nachtelijke wandelingen van 4 tot 63 kilometer door het hele land. De meeste wandelingen zijn tussen de 4 en de 10 kilometer, dus ook voor mensen die van kortere wandelingen houden zijn er dus genoeg mogelijkheden. Kies je voor 21, 42 of 63 kilometer? Dan start je in Rheden en loop je door het prachtige natuurgebied Veluwezoom.

Doe mee met de sponsorloop!
Wanneer je minimaal 21 kilometer loopt, kun je bovendien meedoen met de sponsorloop. Je wandelt dan €250 euro bij elkaar, waarmee 1 hectare natuur voor 1 jaar beschermd kan worden. Het doel is om €250.000 op te halen, zodat 1 jaar lang maar liefst 1.000 hectare natuur beschermd kan worden. Indien je deelneemt aan de sponsorloop van minimaal 21 kilometer dien je te zorgen voor een goede voorbereiding. Lees er hier meer over!

Zorg voor een goede voorbereiding!
Zorg er in ieder geval voor dat je conditie op peil is. Is het lang geleden dat je een lange afstand gewandeld hebt, of heb je dit nog nooit eerder gedaan? Dan is het verstandig om eerst te gaan trainen. Begin met wandelingen van iets meer dan 5 kilometer en bouw dit rustig op aan de hand van een wandelschema. Vraag in het begin niet te veel van je zelf, doe een goede warming-up en na afloop een cooling down. Bouw ook tijdens je wandeling rust in wanneer je denkt dat dit nodig is, zo voorkom je dat je overbelast raakt.

Naast een goede conditie zijn goede wandelschoenen een eerste vereiste wanneer je een lange wandeling gaat maken. Loop op wandelschoenen van categorie A of B en neem blarenpleisters mee wanneer je snel blaren krijgt. Niet goed zittende schoenen kunnen niet alleen voor blaren zorgen, maar ook voor eeltknobbels, likdoorns, eeltplekken en ergere problemen. Met name met warm weer ontwikkel je eerder een blaar. Het afwisselen van schoenen kan dit probleem echter voorkomen. Neem bijvoorbeeld een paar comfortabele wandelsandalen mee zodat je voeten tussendoor even kunnen ademen.

Daarnaast is het belangrijk om tijdens een lange wandeling voldoende te eten en te drinken. Tijdens het lopen kun je wel tot een liter vocht per uur verliezen, probeer daarom ieder kwartier een glas water te drinken. Neem daarnaast een rugzak mee en stop daarin voldoende voedsel met koolhydraten en eiwitten, zoals een banaan of mueslireep. Tijdens de Midzomernachtloop is water verkrijgbaar, dit hoef je dus niet zelf mee te nemen.

Meedoen?
Wil je ook meedoen? Op de site van Natuurmonumenten kun je alle wandelingen bekijken, gesorteerd op provincie. De meeste wandelingen hebben meerdere starttijden. Let op: je moet je wel inschrijven.