Menu
Wandelen

TOP 3: Stadswandeling in Amsterdam of Nijmegen

Stadswandeling maken met familie, vrienden of collega’s door Nederlands mooiste steden. Onder leiding van een gids ontdekt u de bekende maar ook de minder bekende maar markante plekjes van onze prachtige steden.

Een stadswandeling in combinatie met een lunch en wandelen over de Wallen in Amsterdam, een rondleiding onder begeleiding van een dakloze of gewoon een stadswandeling door Nijmegen? Alles is mogelijk! Wij hebben voor u een TOP 3 samengesteld met de leukste stadswandelingen. Bekijk nu onze TOP 3 en boek ook zo’n geweldig uitje!

1. Culinaire rondleiding langs de Wallen in Amsterdam

U wordt door uw professionele gids meegenomen op sleeptouw door de straatjes en langs de grachten. Amsterdam staat niet alleen hierom bekend, ook vertelt deze ervaren Tour Guide u over de rijke geschiedenis vol met heldendaden.

Maar natuurlijk kunnen we ook de Wallen een bezoekje brengen. Wilt u ergens speciaal langs, vertel het ons en we gaan kijken of het in het programma past.

Een walking brunch is leuk, leerzaam en lekker!

2. Op stap met een dakloze in Amsterdam

Op stap met een dakloze in Amsterdam
Wel es over nagedacht wat er met u zou gebeuren als u van het ene op het andere moment uw baan, uw inkomen en uw huis kwijt zou zijn? Het lijkt een gruwel scenario, maar helaas gebeurt het bijna dagelijks. Ook in Nederland!

Op stap met een dakloze

Uw gids
Mokum Events heeft een dakloze Amsterdammer gevonden die dit is overkomen. En hij wil u graag vertellen hoe dit hem is gebeurd en hoe zijn dagelijkse leven er nu uitziet. Ga mee aan de wandel met deze super interessante man en maak mee hoe het is om te leven op de straat, afhankelijk te zijn van de royaliteit van anderen, te eten wat u en ik niet meer goed genoeg vinden en te slapen bij het Leger des Heils of in het ergste geval, onder een stuk karton in de buitenlucht!

De tour
En toch is uw dakloze niet ongelukkig! Hij vertelt u zijn verhaal en dat van zijn vrienden zwervers met veel plezier. Hij laat u zijn Mokum zien; van de daklozenopvang op de Wallen tot aan de kraakpanden waar menig zwerver zijn of haar nacht doorbrengt en de vuilcontainers van de luxe restaurants, waar soms een waar feestmaal van de heerlijkste restjes kan worden samengesteld. Deze man verstaat de kunst om u een omgeving te laten zien die enerzijds triest is, maar anderzijds onbezorgd en geweldig vrolijk! Hier zult u nog lang over napraten en wie weet gaat u na deze dag anders nadenken over het ‘gewoneÂ� rijke leven’.

3. Hotspots CityTour Nijmegen – Ontdek de mooiste plekjes van Nijmegen

Ontdek Nijmegen & geniet van de High Tea
Jullie worden ontvangen met heerlijke koffie, thee en gebak. De stadsgids komt jullie bij ophalen en neemt jullie mee naar de mooiste plekken in- en rondom het centrum van Nijmegen. Maak kennis met de vele historisch kenmerken en beeldmerken die Nijmegen rijk is en geniet van een fijn middagje cultuur. Het is mogelijk om te starten met de High Tea of deze aansluitend te plannen na de stadswandeling.

Met recreatieve groet,

Linda Brugman
Recreatief.nl