Menu
Vrije tijd

Wat zijn de tuintrends voor 2014

Tuintrends 2014

Een tuin leeft en is net als de mens altijd in beweging. Periodes van uitbundige bloei worden afgewisseld met tijden van rust en stilte. Vaak is het karakter van de tuin een weerspiegeling van de tijd waarin we leven of een periode die we doormaken. Soms hebben we behoefte aan tijdloze serene rust en ook zijn er dagen dat alles letterlijk op de schop moet.  Neem plaats op een heerlijke loungeset en geniet van je tuin, bekijk ze online en geniet alvast of doe hier inspiratie op.

Volgens de Chinese astrologie zijn we met de aanvang van het nieuwe jaar het jaar van het paard ingegaan. Een jaar van innovatie en nieuwe activiteiten. Mooie gelegenheid om aan de slag te gaan met de vijf sfeerwerelden die de EFSA (European Floral&Lifestyle Supplier Association) onlangs in Amsterdam presenteerde. Tender Things, Dolce Vita, Mysterious Match, Sweet Wish en Cheeky Chic. Door deze werelden kun je heerlijk genieten van je tuin.

Fleurig en stijlvol
De vijf bovengenoemde tuintrends kenmerken zich door een chique vrolijkheid waarbij rustige basictinten worden afgewisseld met fragiele vrolijkheid. Een element wat in alle stijlen zwaar de overhand heeft zijn bloemen, vooral veel bloemen. Geometrische vormen, warme kleuren en fragiele details worden afgewisseld met antiek van willekeurige aard.

Stichting Tuinpromotie Nederland
Niet alleen op Europees niveau is er een trend ontwikkeld, ook de Nederlandse markt zit niet stil en heeft bewust voor drie verschillende doelgroepen een tuinstijl voor 2014 ontwikkelt welke een basis gaat vormen voor de Nederlandse markt dit jaar.

De Golden Age tuin grijpt terug op het rijke VOC verleden met grote vazen, koloniale accenten en klassieke tuinbeplanting.
In een Biotope Garden maken we weer contact met de natuur, een oase in de drukke maatschappij, behuizingen voor kleine dieren en vooral veel groene planten.
Een Twisted Garden, geometrische vormen, eenheid in kleur en strak zijn de trefwoorden voor deze laatste tuinstijl.