Menu
Weekendje weg

Handige tips voor jouw hotelboeking

Vroeger moesten we nog naar het reisbureau, maar tegenwoordig doen we het gemakkelijk vanuit huis. We vergelijken vakantiebestemmingen en zoeken met een paar klikken ons hotel uit. Hoe we dit doen bepaalt onze ervaring en het budget. Hierbij enkele handige feiten en weetjes.

Mac gebruikers
Gebruikers die met een Mac hun vakantie boeken, betalen meer en dat niet alleen. Ook kiezen zij vaker voor hotels met meerdere sterren. Handige website spelen hierop in, door bezoekers met een Mac gelijk het duurste aanbod voor te schotelen. Sorteer dus altijd op prijs als je een voordelig hotel zoekt.

Gratis upgrade
Wil je een gratis upgrade scoren, doe dit dan als er geen gasten om je heen zijn. Je wilt hier immers niet voor betalen. Vraag om een kamer in de hoek van het gebouw of eentje speciaal voor gehandicapten. Zo krijg je toch zonder loyaliteit een meer luxe verblijf.

Verblijf in ander hotel
Blijf je voor één nacht, heb je een kortingscode van Roompot gebruikt of is dit je eerste bezoek? Grote kans dat jij bij een overboekt hotel naar een ander hotel gaat. Hotels nemen namelijk 10% extra boekingen aan, omdat niet iedereen komt. Word je verplaatst? Dan betaalt het hotel de kamer in het andere gelijkwaardige hotel.

Slimme klachten
Heb je een klacht? Ga dan naar de receptie. Vertel je probleem en vraag wie het probleem kan oplossen. Moet je misschien met de manager of schoonmaaksters praten? Bedank de receptionist en noem zijn/haar voornaam. Zeker weten dat je klacht serieus genomen wordt.

Onderweg hotels vinden
Als je regelmatig een hotel bezoekt, loont het om je aan te melden bij verschillende voordeelsites, denk aan vouchercloud.nl. Zo blijf je op de hoogte van het laatste aanbod en kun je ook onderweg voordeel vinden met de telefoon app.