Romantiek in historische Duitse stad Soest

Romantiek in historische Duitse stad Soest

De historische stad Soest, gelegen op zo’n 2,5 uur rijden vanaf Arnhem, is absoluut de moeite waard om 3 dagen heerlijk samen te gaan genieten!

Speciale romantische aanbieding!

We hebben een mooi hotel voor u waar u 2 nachten slaapt met ontbijt en 1 avond een romantisch diner heeft voor slechts € 102,00 per persoon.

De oude stad Soest heeft heel wat te bieden op het gebied van monumenten, kunst en cultuur, mooie stadsgezichten en de bijzondere stadstuinen. De stadsmuur staat nog voor driekwart overeind en 1 van de 8 poorten zijn bewaard gebleven. In deze Osthofenpoort is nu het stadsmuseum gevestigd.

De inwoners van Soest hebben in november 2003 de Historische Altstadtrundgang gekregen met 40 borden met teksten en afbeeldingen op historische plaatsen in de binnenstad. Ze slaan een geslaagde brug tussen vroeger en nu. In de 102 hectare grote binnenstad vindt men op de 40 borden beschrijvingen van de diverse bezienswaardigheden en plaatsen, verklaringen van historische achtergronden en de resultaten van de recente onderzoek van de stadsarcheologie en monumentenzorg. Soest beschikt over maar liefst 28 bijzondere kerken en de mooiste van Duitsland staat ook in Soest, dat is de Dom met in de Romaanse toren het Dommuseum.

Soest is zeer verrassend en absoluut de moeite waard om een paar dagen naar toe te gaan!

Recreatief.nl