Menu
Weekendje weg

Uniek Nachtje weg en Slapen in een Wijnvat in Friesland

Slapen in een wijnvat? Dat kan bij dit bijzonder fraai gelegen hotel aan de oude haven in het gezellige Friese Stavoren. Boek nu een bijzonder weekendje weg of een paar nachten er gewoon even lekker tussen uit.

Stavoren was weleer de oudste, grootste en rijkste stad van Friesland. Dat was voornamelijk te danken aan de gunstige ligging aan de toenmalige Zuiderzee. De overzeese handel maakte Stavoren tot een machtige koopstad. Thans is het monumentale stadje aan het IJsselmeer een toeristische trekpleister van allure voor iedereen die op of bij het water wil recreëren.

Maar Stavoren biedt meer! Naast de vele stranden, de oude haven en de nieuwe jachthavens vindt u op korte afstand de eeuwen oude Gaasterlandse bossen, welke een schijnbare tegenstelling vormen met de eindeloze vlakte van het IJsselmeer.

Wijnvatten

Slapen in de sfeer van vroeger, het comfort van nu!
Aan de oude haven van Stavoren vindt u Hotel-Restaurant-Serre De Vrouwe van Stavoren. Een bijzonder fraaie ligging met uitzicht op een fascinerend schouwspel van komende en gaande zeiljachten en traditionele schepen als klippers, schoeners en andere grote platbodems. Dit alles gadegeslagen door de spiedende blik van het Vrouwtje van Stavoren, die naast de oude sluis alle schepen in de gaten lijkt te houden.
De sfeer van vroeger, het comfort van nu. Beide vindt u terug in De Vrouwe van Stavoren.

De kamers
Naast de “gewone” kamers beschikt het Hotel over 4 “bijzondere ongewone” hotelkamers.4 Originele Zwitserse wijnvaten van 14.500 liter elk, zijn omgebouwd tot geriefelijke, uiterst sfeervolle hotelkamers. Elk “hotelvat” is voorzien van een zitkamertje met kleuren televisie, radio en douche en toilet.

LA times Los Angeles heeft Hotel de Vrouwe van Stavoren uitgeroepen tot 20 meeste bizarre en ongewone bestemmingen (plekken) ter WERELD.

Wilt u ook eens genieten van deze bijzondere locatie met het Overnachten in een echt Wijnvat in het Friese Stavoren?