Menu
Bedrijfsevents

Europese spelen – Bedrijfsuitje in Twente

In diverse Europese landen worden spelen en/of sporten gespeeld, zowel recreatief als op wedstrijdniveau. Een aantal van deze spelen hebben wij uitgekozen om er een Arrangement Europese Spelen mee samen te stellen. Het zijn spelen waar een ieder aan kan meedoen, maar waar tevens een wedstrijdelement wordt ingebouwd om als groepen tegen elkaar te strijden.

Activiteiten: Europese spelen – Bedrijfsuitje in Twente
Caber Tossing
Het meest bekende onderdeel van de Schotse Highland Games is het Caber Tossing, of wel het paalgooien. In Schotland betreft het palen van 7 m lengte en 50 kilo. Wij houden het wat rustiger met palen van 2.20 m en ca. 4 kilo. De techniek is dat de paal met twee handen onderhands vooruit wordt gegooid, waarbij deze minimaal één keer over de kop moet gaan. De gegooide afstand is de score.

Javelot
Uit Noord Frankrijk afkomstige sport, wordt gespeeld met supergrote dartpijlen. De met kleurrijke ganzenveren getooide pijlen moeten op een houten blok worden geworpen vanaf ca. 10 m afstand. Ringen op het blok zorgen voor de puntentelling.

Pagschieten
In de suikerbietentijd zochten de werknemers in het zuiden van België naar een soort tijdverdrijf. De biet (= pag), waaraan een soort grijppunt zit, werd door een driepikkel gegooid. In onze variant mag u proberen om een houten knuppel door één van de openingen van de driepikkel te gooien.

Mölkky
Het Finse spel wordt ook wel houthakkersspel genoemd. Op 12 houten paaltjes staan de nummers 1 t/m 12. Per team mag u proberen één of meerdere paaltjes om te gooien. Daar waar ze komen te liggen worden ze weer opgezet. Zo ontstaat een automatische spreiding van de paaltjes. Bij één omgeworpen paaltje krijgt u de score van het cijfer wat er op staat, bij meerdere omgeworpen paaltjes is de score het aantal omgegooide paaltjes. Het team dat als eerste exact 50 punten heeft behaald is winnaar.

Kubben
Uit Zweden afkomstig spel heeft alle facetten van techniek, tactiek en vermaak in zich. Twee partijen strijden om de koning! Maar eerst moeten de kubben van de achterlijn van de tegenpartij worden omgegooid, waarbij omgegooide kubben op hun beurt weer terug in het veld van de tegenstander moeten worden geworpen. Een spel wat lang kan duren, maar ook snel kan zijn afgelopen.

Curling
Normaal op ijs, nu op een 14 meter lange indoor mat. Wie plaatst de curlingsteen het dichtst in het huis? Het team dat de laatste steen mag gooien kan de wedstrijd bepalen. Curling – oorspronkelijk afkomstig uit Schotland – wordt officieel op een 42m lange super gladde ijsbaan gespeeld met 20 kilo zware stenen. De blauw/gele stenen voor het indoor curling zijn 3 kilo.

Dit bedrijfsuitje in Twente is inclusief:

  • Caber tossing
  • Javelot
  • Pagschieten
  • Molkky
  • Jeu de palets
  • Kubben
  • Curling

Klik hier voor meer informatie over deze Europese spelen – Bedrijfsuitje in Twente of bekijk hier het totaalaanbod van Bedrijfsuitjes in Twente.

Met recreatieve groet,

Lynn Kraaijeveld
Zakelijk.nl