Menu
Entertainment / Uitgelicht / Zakelijk

Hiddink grootverdiener in Quote 75

In het maart nummer van Quote komen de 75 rijkste BN’ers aan bod. In verschillende categorieën zijn de bekende Nederlanders door Quote ingedeeld op basis van hun vermogen.

 

Tsaar Guus, rijkste trainer

 

Guus Hiddink is met een vermogen van 25 miljoen euro de rijkste voetbaltrainer van ons land. Hiddink die onder andere werkte bij Psv, Real Madrid, Zuid-Korea, Australië, Chelsea en het Nederlands elftal tekende vorige week een contract bij de steenrijke Russische club Anzji Machatsjkala. Louis van Gaal en Dick Advocaat staan samen op de tweede plaats met een vermogen van 23 miljoen euro.

 

Frans Bauer rijkste zanger

 


Bij de muzikanten is Frans Bauer verreweg de rijkste met een geschat vermogen van 31 miljoen euro. Op gepaste afstand volgen André Rieu (13 miljoen euro) en Gerard Joling (12 miljoen euro).
In de categorie filmsterren staat Paul Verhoeven op de eerste plaats. Met een vermogen van 21 miljoen euro laat hij Rutger Hauer (16 miljoen euro) en Doutzen Kroes (15 miljoen euro) die haar geld vooral verdiende met modellenwerk ver achter zich.

 

21 Miljoen euro voor Ron Brandsteder

 

In de televisie wereld liggen de verschillen ver uit elkaar. Bovenaan de lijst staat Ron Brandsteder met een geschat vermogen van 21 miljoen euro. Wel moet erbij vermeld worden dat Brandsteder zijn vermogen voor een groot gedeelte aan de erfenis van zijn vader te danken heeft. Paul de Leeuw die volgens Quote 16 miljoen euro bezit staat op de tweede plaats, met vlak achter zich Ivo Niehe die 15 miljoen euro bezit.

 

Linda rijkste vrouw


Bij de vrouwen mag Linda de Mol zich de rijkste noemen. Het vermogen van de Mol wordt geschat op 24 miljoen. Op straatlengte achterstand volgen Caroline Tensen en Wendy van Dijk die “slechts” 5 en 4 miljoen bezitten.

 

De bekende Nederlanders zelf reageerde lang niet allemaal positief op de lijst. Een aantal BN’ers heeft al aangegeven dat het bedrag niet klopt en ook wordt er geklaagd over de hoeveelheid privé gegevens die het blad gepubliceerd heeft.