Menu
Financieel / Senioren / Uitgelicht / Zakelijk

In tijden van crisis heeft ook de 50-plusser een hoop te bieden

In de tijden van crisis is het voor de 50-plussers nog lastiger om een baan te vinden. Helaas vallen er veel te veel ontslagen en zitten er een hoop thuis. Er wordt veel gezegd dat ze te duur zijn, maar 50-plussers hebben ook zoveel meer te bieden.

 

Onthoud dat werkervaring een van uw sterkste punten is. Dit is vele malen groter dan van een twintiger die net komt kijken. Diversiteit is belangrijk in een organisatie, zonder ervaring kan een organisatie ook niet verder bouwen.

 

Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe baan, probeer dan wel breder te kijken dan je oude functie. Ondanks dat je als plusser vaak al een hele berg aan ervaring hebt kun je als plusser ook juist nog een heleboel leren, er ligt dan tenslotte nog een heel leven in het voorschiet.

 

Steeds meer 50-plussers zijn al erg actief op sociale media. Ook dit kan natuurlijk in het voordeel werken. Alleen al om het netwerk uit te breiden via sites als Facebook en Twitter. Maar ook sites als LinkedIn kunnen u verder helpen uw netwerk uit te breiden en met verschillende organisaties in contact te komen.

 

Er zijn verschillende uitzendbureaus voor 50-plussers. Een inschrijving is natuurlijk altijd mogelijk bij het zoeken naar een nieuwe baan. Maar het belangrijkste is dat we in blijven zien dat ook 50-plussers juist een hele hoop te bieden hebben.