Menu
Binnenland / Uitgelicht

10 jaar man en vrouw

Gisteren precies tien jaar geleden gaven onze eigen Kroonprins Willem Alexander en de Argentijnse Máxima Zorreguieta elkaar het ja-woord. Ze trouwden in De Nieuwe Kerk in Amsterdam en heel Nederland was uitgerukt en kwam naar de Dam om hierbij aanwezig te zijn. Het Koninklijk paar vierde deze trouwerij gisteren in het bijzijn van hun drie dochters Amalia 8 jaar, Alexia 6 jaar en Ariane 4 jaar en de familie.

 

Ontmoeting

 

In 1999 ontmoetten Willem Alexander en Máxima elkaar op een feest in Sevilla. De vonk sloeg meteen over en het klikte enorm goed tussen de toekomstige kroonprins en de Argentijnse Máxima. Er kwamen al snel geruchten dat de vader van Máxima, meegewerkt heeft aan de ”vuile oorlog” in Argentinië. Dit zorgde voor enorme ophef over het huwelijk van het paar. Toch besloten ze in 2001 om op 02-02-2002 in het huwelijksbootje te stappen. De vader van Máxima mocht op deze dag niet aanwezig zijn. Máxima droeg een jurk van de modeontwerper Valentino.

 

Willem Alexander koning?

 

De vraag is niet of het gaat gebeuren maar wanneer het gaat gebeuren. Hoelang zal het nog duren voordat Willem Alexander officieel, koning van Nederland wordt? Volgens echte kenners, heeft de kroonprins nog niet zoveel zin. Hij vindt het baantje bij de IOC leuk en brengt het liefst veel tijd door met zijn vrouw en kinderen. Zij denken dat Koningin Beatrix pas zal aftreden als haar gezondheid erg achteruit gaat.