Menu
Binnenland / Uitgelicht

Pieter Baan Centrum mogelijk voorgoed op slot

Het Pieter Baan Centrum (PBC), waar psychiatrisch onderzoek wordt gedaan bij verdachten van misdrijven gaat sluiten. Trouw bracht het bericht, dat gedeeltelijk al werd bevestigd door een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie, naar buiten.

 

Aanleiding voor het sluiten van de deuren zijn de kosten van het beheer/onderhoud van het pand. Ook kost het volgens Trouw te veel geld om voldoende gekwalificeerd personeel te vinden. De woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie liet weten dat er zeker plannen zijn om het (PBC) te sluiten maar dat er nog erg veel details moeten worden uitgewerkt. De kans is aanwezig dat de kliniek die zich momenteel in Utrecht bevindt opgesplitst wordt in drie al bestaande vestigingen. Potentiële locaties hiervoor zijn volgens Trouw, instituut De Woenselse Poort in Eindhoven, het Penitentiair Psychiatrisch Centrum Amsterdam en de Oostvaarderskliniek in Almere.

 

De paniek onder de werknemers van het Het Pieter Baan Centrum is groot omdat de kans groot is dat er veel banen gaan verdwijnen als de kliniek daadwerkelijk haar deuren sluit.