Menu
Sport / Tennis / Uitgelicht

Roger Federer wint Wimbledon

Roger Federer heeft de 2012 editie van Wimbledon op zijn naam geschreven. De 30-jarige Zwitser was in een spannende finale te sterk voor de Britse hoop, Andy Murray.

 

Dat Federer en Murray in de finale stonden was al bijzonder te noemen. Federer raakte in de afgelopen jaren de aansluiting met Nadal en Djokovic een beetje kwijt en Murray wist pas drie keer een Grandslam finale te halen waarin hij geen enkele set pakte. De afgelopen twee weken waren de rollen omgekeerd. De Zwitser versloeg uitgerekend Djokovic en ook Murray liet uitstekend grastennis zien.

 

Britse hoop Murray
Murray was zelfs zo goed dat hij gister historie had kunnen schrijven. Sinds 1938 had er geen Brit meer op Wimbledon gewonnen en alle hoop was dan ook op de 25-jarige schot gevestigd. Duizenden euros werden er neergelegd voor kaartjes op het centercourt en ook het tweede stadion waar een scherm was opgehangen zat val. Daarnaast zaten er ook nog duizenden mensen op “Murray-mountain”.

 

Levende Legende
Dankzij de zevende Wimbledon titel kan Federer ook weer een paar records aan zijn waanzinnige lijst toevoegen. Hij evenaarde Pete Sampras die ook zeven maal Wimbledon won en hij verbrak zijn eigen Grandslam record, dat nu op zeventien staat. Ook staat de Zwitser weer op de eerste plek op de wereldranglijst, die hij over neemt van Novak Djokovic. De kans dat Federer daar heel lang zal blijven staan is niet bijster groot maar wat maakt het uit. Weinig mensen in de tennis wereld hadden verwacht dat King Roger ooit nog een Grandslam zou winnen.

 

Federer terug aan de top
Nadal, Djokovic en Murray zijn in de afgelopen jaren zoveel beter geworden en Federer werd juist steeds minder. Hij begon steeds meer te verliezen en speelde steeds meer toernooien. 2012 is tot nu toe een top jaar voor de Zwitser. Hij won al meerdere toernooien en misschien nog wel belangrijker, zijn spel is ook weer vooruit gegaan. De beste tennis van de wereld heeft duidelijk besloten er nog éénmaal vol voor te gaan en dat resulteerde gister in de legendarische overwinning op Andy Murray.

 

De wedstrijd eindigde in 4-6 7-5 6-3 6-4 in het voordeel van de The Swiss Maestro.