Menu
Binnenland / Uitgelicht

Tieners drinken steeds minder alcohol

Het alcoholgebruik onder jonge tieners van 11 t/m 13 jaar is de afgelopen jaren flink gedaald. Ook blijkt dat de Nederlandse jongeren het gelukkigst zijn van heel Europa en Noord-Amerika.

 

Deze resultaten komen uit een groot internationaal onderzoek. Zo blijkt hieruit dat deze jongeren in Nederland steeds minder blowen, drinken, roken en onveilige seks hebben. 5 jaar geleden stonden de jongeren tussen de 11 en 13 jaar nog in de top van het meeste alcoholgebruik. Nederlandse jongeren van 15 jaar staan in de middenmoot van de deelnemende jongeren

 

De aandacht voor alcoholgebruik onder jongeren is de afgelopen jaren ook enorm toegenomen. Ouders zijn alerter geworden maar ook in ziekenhuizen worden kinderen beter opgevangen. 95% van de jongeren geeft hun leven een voldoende en zijn daardoor de gelukkigste jongeren van Europa en Noord-Amerika.

 

Nederlandse jongeren leven ook gezond en doen vaker mee aan de lijn. Qua fruit eten en veel sporten staat Nederland in de middenmoot. Het onderzoek wordt eens in de 5 jaar gehouden in opdracht van de WHO. In totaal zijn 200.000 kinderen in Europa en Noord-Amerika ondervraagt.