Menu
Buitenland / Uitgelicht

Zeven Nederlandse kinderen omgekomen

In Zwitserland zijn ten minste 28 doden gevallen bij een crash met een Belgische bus. Het ongeluk gebeurde in een tunnel op de Zwitserse A9 vlakbij Sierre.

 

Het dodenaantal loopt nog steeds op en veel van de kinderen zijn rond de twaalf jaar oud. Er zijn ook nog 24 kinderen opgenomen in het ziekenhuis en een deel daarvan is er slecht aan toe. In de bus zaten ook zeven Nederlandse kinderen, maar er is op dit moment nog geen informatie over hun toestand.

 

Een deel van de kinderen kwam van basisschool’t Stekske in Lommel dat vlakbij Eindhoven ligt. De overige kinderen kwamen van basisschool Sint-Lambertus uit het eveneens Belgische Heverlee.

 

Oorzaak

Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Beide buschauffeurs zijn tijdens de crash omgekomen en het onderzoek is nog in volle gang. De reddingsoperatie heeft vrijwel de hele nacht geduurd en inmiddels zijn alle gewonden onder gebracht in vier verschillende ziekenhuizen.

 

UPDATE 15 maart

Onder de dodelijke slachtoffers van het busongeluk in Zwitserland bevinden zich ook zeven Nederlandse kinderen. In totaal zaten er tien Nederlandse kinderen in de bus. De andere drie kinderen zijn gewond. Het dodental staat op dit moment op 28 maar een aantal van de kinderen is er ernstig aan toe en twee van hen liggen in coma.

Ook werd bekend gemaakt dat de kinderen tijdens de crash gewoon hun gordels om hadden maar dat de klap simpelweg te groot was.

 

UPDATE: 11:00

Inmiddels is bekend dat de zes aanwezige volwassene in de bus het ongeluk niet hebben overleefd. In verschillende media wordt gemeld dat er geen zeven maar zelf negen Nederlandse kinderen in de bus zaten, maar dit is nog niet door een officiële instantie bevestigt.

Er is een Nederlands condoleance register geopend

 

 

Web.nl houdt de ontwikkelingen in Zwitserland in de gaten en zodra er meer nieuws naar buiten komt kunt u dat hier lezen.