Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

Chelsea kegelt Napoli uit Chamspions League

Chelsea heeft gisteravond voor een verrassing gezorgd door Napoli uit de Champions League te gooien.

Het was Didier Drogba die de ploeg bij de hand nam en de rest van het team volgde zonder commentaar. Waar Napoli in de eerste wedstrijd met 3-1 van het veld stapte was het ditmaal na 90 minuten 3-1 voor de Londenaren. Extra tijd en eventueel strafschoppen moesten de beslissing brengen en het was Chelsea verdediger Branislav Ivanovic die in de 105e minuut de beslissende treffer binnen schoot.

 

Italië tegen Engeland

Het was de tweede keer in korte tijd dat een Italiaanse ploeg ernstig in de problemen kwam na een klinkende thuisoverwinning. Vorige week was het AC Milan die bijna het miljoenenbal moest verlaten nadat ze thuis met 4-0 van Arsenal hadden gewonnen. De tweede wedstrijd eindigde in 3-0 voor de Gunners en kroop Milan door het oog van de naald. Napoli kwam er minder goed van af en ondanks de 3-1 thuisoverwinning kende de ploeg toch zijn waterloo.

 

The Blues are back?

Chelsea leek weer een klein beetje op de ploeg van enkele jaren geleden. Het ontslaan van trainer Andre Villas Boas lijkt zijn vruchten af te werken met drie overwinningen op rij. Helemaal zeker weet je het natuurlijk nooit maar in de opstelling waren gister weer veel vertrouwde namen terug te vinden die bij de portugese oefenmeester nog al eens op de bank moesten beginnen. De oudgediende lieten de tijdelijke manager, Roberto Di Matteo niet in de steek en vochten als leeuwen. Hoewel het spel niet altijd even goed was en Napoli er in het begin vaak gevaarlijk uit kwam was het spits Didier Drogba die na een mooie loopactie behendig binnen kopte.

 

Drogba die als vanouds voorop in de strijd ging hield de Napolitaanse verdedigers de gehele wedstrijd bezig en leek zelfs weer een beetje in de buurt te komen van zijn topvorm van jaren geleden.

 

De andere ploegen die vrijdag bij de loting de koker in gaan zijn FC Barcelona, Real Madrid, AC Milan, Bayern München, Olympique Marseille, Benfica en APOEL Nicosia.

[poll id=”19″]