Menu
Buitenland / Uitgelicht

Het best op je gemak in Londen

Uit cijfers van het Reputatie Instituut (Reputationinstitute.com) blijkt dat Londen de stad is met de beste reputatie. In een grootschalig onderzoek onder 100 steden in 59 verschillende landen kwam de Engelse hoofdstad als beste uit de test. Op de tweede plaats staat het Zwitserse Genève en op plek drie staat het Australische Sydney.

 

Amsterdam scoort goed

De beste Nederlandse stad is natuurlijk Amsterdam. Onze eigen hoofdstad staat op een mooie 21e plaats en dat is knap te noemen als je kijkt tegen welk geweld het moet opboksen. New York en Hong Kong zou je ook hoog in dit soort lijstjes verwachten maar beide steden scoren zeer matig. De Big Apple staat op de 25e plaats en Hong Kong moet het doen met plek 45.

 

Hoe wordt de winnaar gekozen?

Bij het samenstellen van de lijst is onder andere gekeken naar veiligheid, vertrouwen en algemene waardering. Voor veel mensen komt de uitverkiezing van Londen misschien wel als een verrassing. Veel mensen zijn de beelden van de rellen die vorig jaar in de Engelse hoofdstad plaats vonden nog niet vergeten. Grote groepen gingen de straat op om te vechten tegen de politie en de militaire eenheid. Winkels werden leeggeroofd en auto’s en huizen werden zomaar in de brand gestoken. De schaden was enorm en de exacte reden was bij vele onbekend. Uit dit onderzoek blijkt wel dat Londen gewoon heel erg populair is en daar doen de rellen van vorig jaar niks aan af.

 

Londen leeft

De stad leeft met veel bezienswaardigheden en ook is het een prima plek om eens lekker te shoppen. Londen is natuurlijk ook de voetbal hoofdstad van de wereld. Er zijn niet alleen veel voetbalclubs die op de hoogste Engelse niveau uitkomen, maar in Engeland is het mogelijk om de “echte” voetbal sfeer te beleven en dat is ook de reden dat jaarlijks duizenden mensen naar Engeland afreizen om in Londen een voetbalwedstrijd te bezoeken.

 

De top 10 ziet er als volgt uit:

Plek:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Stad
London
Genève
Sydney
Wenen
Venetië
Rome
Barcelona
Oslo
Florence
Vancouver
Land
Engeland
Zwitserland
Australië
Oostenrijk
Italië
Italië
Spanje
Noorwegen
Italië
Canada
Score
71.9
71.0
70.9
70.8
70.7
70.6
70.5
70.5
70.4
70.2