Menu
Cultuur / Uit in de Stad

Dagje Eindhoven: dit moet je zeker doen

Wil je een leuke citytrip maken maar ben je steden als Amsterdam en Utrecht inmiddels wel beu. Dan is Eindhoven misschien wel dé stad voor deze trip. Hoewel Eindhoven nog niet de bekendheid van steden als Amsterdam gekregen heeft, is er zeker genoeg te doen, zien en beleven. Je bent vanuit Eindhoven dan ook zo in andere mooie steden. Zo kun je bijvoorbeeld binnen 20 minuten genieten van Bossche bollen in Den Bosch, of de kerstmarkt bezoeken in Breda. Maar voordat het zo ver is, zullen we eerst eens kijken wat er allemaal in Eindhoven zelf te doen is.

Een hapje en een drankje

Je kunt ontzettend lekker eten in Eindhoven, en de prijzen zijn ook zeker niet onaangenaam. Zo vind je heerlijke sushi in Eindhoven, maar ook geweldige tapas barretjes, oriëntaalse aangelegenheden, of gewoon een gezellig à la carte restaurant. Bezoek zeker de barretjes en restaurants aan de Kleine Berg en de Grote Berg om lekker wat Eindhovense sfeer mee te pakken. Tijdens de zomerse maanden is het ook heerlijk genieten op de Markt van Eindhoven. De grote terrassen en aangename menukaarten (en natuurlijk overheerlijke cocktails) maken het een genot voor jong en oud.

Technologie en design

Locaties als de High Tech Campus, Strijp-S en de design academy zijn zeker een bezoekje waard. Hoewel je op de High Tech Campus minder mogelijkheden hebt om dingen te zien en te bewonderen, kun je hiermee op Strijp-S alle kanten uit. Strijp-S staat bomvol hippe, moderne en technologie,- en design georiënteerde ondernemingen. Van hippe restaurants tot geweldig interessante bedrijven waar de deur altijd openstaat. Designers, beeldhouwers, houtbewerkers en noem het maar op. Je vindt het op Strijp-S. Heel Eindhoven is wat dat betreft een bezoekje waard wanneer het om technologie en design gaat.

Hippe evenementen

Eindhoven heeft naast de wekelijkse markt (een grote markt door een groot deel van het centrum) tal van toffe, hippe evenementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de feel good market op Strijp-S, maar ook de jaarlijkse Lichtjesroute. Kijk altijd even in de agenda van Eindhoven om te kijken of er binnenkort iets speciaals te doen is. Dat maakt het bezoekje nog interessanter!

Bezoek de musea

Eindhoven kent een aantal prachtige musea waaronder het Van Abbemuseum, het DAF museum en het Philips museum. Musea waar kunst, technologie en ontwikkeling centraal staan. Je vindt alle musea in Eindhoven zelf, en kunt hier te voet, maar ook met het openbaar vervoer naartoe.