Menu
Internet

Wat zijn de voordelen van openstack?

openstack

Heb jij weleens van open stack gehoord? OpenStack is een open source platform voor cloud computing dat diensten biedt aan providers van openbare, particuliere en hybride clouds. Het wordt gebruikt om opslag servers, netwerken, services en andere resources te beheren waarmee infrastructuur-as-a-service (IaaS) kan worden geleverd. Daardoor is het voor veel bedrijven interessant. Dit is als helemaal het geval wanneer je de voordelen ontdekt van open stack. Daarom bespreken we in deze blog al deze voordelen voor je.

Schaalbaar, flexibel en betrouwbaar

In de eerste plaats is het een groot voordeel dat open stack schaalbaar, flexibel en betrouwbaar is. Er zijn namelijk vele vergelijkbare oplossingen die hier helaas niet aan voldoen. Je kunt met open stack dus als groeiend bedrijf het beste voor deze oplossing kiezen. Daarnaast is het ook met terugschalen een prima keuze doordat dit platform zo flexibel is. Bovendien is de betrouwbaarheid van open stack ook erg geroemd. Het platform stort namelijk nooit in, waardoor je vrijwel nooit met storingen te maken zal hebben wanneer je voor dit platform kiest.

Geen licentie kosten

Ten tweede is open stack ook erg interessant omdat er geen licentiekosten aan verbonden zijn. Wanneer je ervoor kiest om bijvoorbeeld andere platforms te gebruiken, moet je hier veel meer voor betalen dan wanneer je voor dit platform kiest. Daarom is het in de meeste gevallen beter om voor openstack te kiezen, want alle updates en verbeteringen zijn meestal gratis. Dit is dan ook een extra voordeel waar je van kan profiteren.

Voor elk bedrijf een oplossing

Verder is open stack ook geschikt voor elk bedrijf. Het maakt namelijk niet uit hoe groot of klein je bedrijf is, want met dit platform ben je altijd verzekerd van een betrouwbare, schaalbare en flexibele oplossing. Daarnaast is open stack ook geschikt voor elke branche, waardoor je hier zo goed als onbeperkt mee kunt werken.

Extreme beschikbaarheid

Tot slot is open stack ook erg interessant doordat je hiermee extreme beschikbaarheid kunt bieden. Doordat er geen downtime is, blijven je services altijd actief en kan het bedrijf op elk moment toegang krijgen tot deze diensten. Dit zal ook je bedrijf helpen met een hogere ranking in zoekmachines bereiken. Daarnaast is het ook mogelijk om automatisch back-ups te maken waardoor je data altijd veilig is.

Al met al zijn er dus vele voordelen verbonden aan open stack. Door de schaalbaarheid, flexibiliteit, betrouwbaarheid, het ontbreken van licentiekosten, de geschiktheid voor elk bedrijf en de extreme beschikbaarheid is open stack een prima keuze voor veel bedrijven. Zo kun je altijd rekenen op een betrouwbare en flexibele oplossing. Hopelijk heb je na het lezen van deze blog een beter beeld gekregen van wat open stack voor jouw bedrijf kan betekenen.