Menu
Digitaal / Gadgets / Internet / Mobiel

Apple en Samsung begraven strijdbijl?

Het Zuid-Koreaanse Samsung en technologieconcern Apple gaan de komende maanden gesprekken voeren om een einde te maken aan de onderlinge patentenoorlog.

 

Een Californische rechter, heeft beide partijen daartoe gedwongen. In een reactie hebben de giga bedrijven laten weten, gehoor te geven aan de oproep en hun beste beentje voor zullen zetten om nader tot elkaar te komen. De kans op het mega proces dat komende zomer in Californië van start zou gaan is hiermee afgenomen. De bedrijven ruziën al jaren over verschillende patenten, maar de kans op verzoening is nu dus weer een stapje dichterbij gekomen.

 
Niet te vroeg juichen
Of de bedrijven er ook uit gaan komen is nog maar de vraag. Oracle en Google werden jaren geleden ook gedwongen om de strijdbijl te begraven toen de bedrijven met elkaar in een plagiaat strijd verwikkelt waren. Hoewel er destijds wel druk onderhandeld werd kwamen beide bedrijven er toch niet uit.

 

Het rare in de Samsung – Apple zaak is dat beide fabrikanten ook partners van elkaar zijn. Samsung maakt namelijk de schermen voor de iPad van Apple.