Menu
Digitaal / Internet / Uitgelicht

Facebook met nieuwe zoekfunctie

Facebook is hard aan het werk om een nieuwe zoekfunctie op de profielensite te integreren. CEO Mark Zuckerberg demonstreerde de nieuwe functie die de naam ‘graph search’ mee gaat krijgen, gister op het hoofdkwartier in het Amerikaanse Californië.

 

Met graph search wordt het mogelijk om naast het zoeken naar een persoon of activiteit, dingen aan elkaar te koppelen. Als je straks in de zoekfunctie, “vrienden die voetballen” typt krijg je al je vrienden te zien die als interesse voetballen hebben. Ook kun je een stad koppelen aan een bepaalde vriend dus bijvoorbeeld, “Vrienden uit Amsterdam” zal een scherm tonen met je Facebook vrienden uit Amsterdam.

 
Help Facebook met testen
De zoekfunctie zal eerst onder een klein groepje gebruikers getest gaan worden. Facebook is nog opzoek naar gebruikers die willen helpen met testen. Opgeven kan via deze pagina. De functie is op dit moment alleen nog maar beschikbaar voor mensen die Facebook in het Engels gebruiken. Facebook zet hoog in met graph search want het moet naast de timeline en de newsfeed de derde grote peiler worden van de profielensite.