Black Friday komt eraan: dé dag voor je eindejaarsinkopen

Black Friday komt eraan: dé dag voor je eindejaarsinkopen

Het lijkt nog ver weg, maar stiekem komt de eindejaarsperiode al aardig in de buurt. Sinterklaas is al bijna onderweg en de kerstman begint langzaam zijn rode pak af te stoffen. De maand december is voor iedereen een dure maand, waarbij voornamelijk cadeautjes er wat betreft kosten behoorlijk in hakken. Toch kan je hier flink op besparen, door slim in te kopen. Dit doe je door al vroeg je slag te slaan of door te shoppen tijdens Black Friday.

Drukte zorgt voor hogere prijzen

Wanneer december in het vooruitzicht ligt, gaan bij veel winkels de prijzen omhoog. De koopdrukte en cadeaustress stijgt en door de prijzen licht te verhogen slaan winkels hier graag een extra slaatje uit. Voornamelijk populaire cadeaus vind je in deze periode enkel voor de hoofdprijs.

Heb je al een aantal cadeaus in gedachten? Wacht dan niet te lang en haal ze vast in huis. De kans is namelijk groot dat ze in prijs zullen stijgen wanneer het sinterklaas- en kerstfeest dichterbij komen. Wacht de sinterklaasfolders zeker niet af, dan ben je immers al te laat voor de vroege inkopen. Houd acties in de gaten! Ook voor populaire kerstcadeaus zoals parfum, kleding en slimme elektronica, zoals iPads, wacht je beter niet tot de binnenstad volledig in kerstsferen is.

Black Friday de uitzondering op de regel

Wanneer je nog geen cadeaus op het oog hebt of je niet de kans hebt vroeg je eindejaarsinkopen te doen, wacht dan even op Black Friday, zwarte vrijdag. Deze Amerikaanse traditie wordt in Nederland steeds populairder. De dag staat in het teken van hoge kortingen bij vrijwel alle grote winkels en vindt traditioneel plaats op de vrijdag na Thanksgiving in de Verenigde Staten. Dit jaar vindt Black Friday plaats op vrijdag 24 november. Je hebt ongetwijfeld wel eens de filmpjes op het nieuws gezien van de waanzinnige koopgekte in Amerikaanse winkels op deze dag?

Doordat deze dag enorm aan populariteit heeft gewonnen in de afgelopen jaren, profiteer jij hier als Nederlander ook van. Ook Black Friday België is enorm in opkomst. Shoppen tijdens Black Friday kan je flinke besparingen opleveren. Met name op consumentenelektronica, kleding, cosmetica en allerhande gadgets liepen de kortingen in 2016 op tot 75%. Het is daarmee de perfecte dag voor het kopen van je sinterklaas- en kerstcadeaus. Zorg echter wel dat je je verlanglijstje klaar hebt, want je bent ongetwijfeld niet de enige die de beste deals wil scoren.

Geen zin in de enorme drukte in de winkelstad tijdens Black Friday? Shop dan online, want ook de online rekken liggen vol koopjes. De bespaarsite Goedkoop.nl zal alle online Black Friday aanbiedingen voor je verzamelen. Black Friday gemist? Niet getreurd, op maandag 27 november is het namelijk Cyber Monday, de online variant van de populaire koopjesdag. Deze dag is echter wel veel minder bekend, waardoor niet alle winkels hier aan mee zullen doen.