Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

Amsterdam kleurt rood blauw

Amsterdam staat al enkele dagen in het teken van de Europa League finale die vanavond in de Amsterdam Arena wordt afgewerkt. De twee ploegen die om kwart voor 9 aan de aftrap zullen staan zijn Chelsea en Benfica. De Nederlandse scheidsrechter Bjorn Kuipers is aangewezen om het duel in goede banen te leiden.

 

Voor de Amsterdam Arena is het al de tweede grote finale die het stadion, waar Ajax normaal zijn thuiswedstrijden speelt, krijgt toegewezen. In 1998 was de Arena gastheer van de UEFA Champions League finale tussen het Italiaanse Juventus en het Spaanse Real Madrid.

 

Beide teams in de CL begonnen
Vanavond is het dus de beurt aan het Londense Chelsea dat vorig jaar in en tegen Bayern Múnchen de Champions League won en het Portugezen Benfica dat afgelopen weekend de titel verspeelde tegen aartsrivaal Porto, om uit te gaan maken wie deze Europese troostprijs in ontvangst mag nemen. Zowel Benfica als Chelsea begonnen het seizoen aanvankelijk in de Champions League, maar eindigde beide derde in hun groep. Omdat beide teams het toernooi, in tegenstelling tot vele andere teams, wel serieus namen wacht er vanavond na een lang seizoen dus nog een heel mooi toetje.

 

Eerste supporters komen aan
Gedurende de dag stroomt Amsterdam langzaam vol en ook bij de Amsterdam Arena zijn de eerste supporters al gesignaleerd. De politie is in grote getale aanwezig, maar met name van de Portugese supporters wordt weinig onrust verwacht. Engelse supporters hebben de naam ietwat tegen maar er moet direct bij vermeld worden dat de Chelsea-fans zich vorig jaar in München voorbeeldig gedragen hebben.

 

Wij van Web.nl hopen op een fantastisch voetbalfeest en moge de beste winnen en de stad heel blijven.