Menu
Lifestyle / Uitgelicht / Vrije tijd

Tomatenquiche

Heb je een gezellige brunch met de familie op de planning staan dit pinksterweekend? Hier een tip voor een heerlijke en makkelijk te bereiden quiche. Met wat andere kleine hapjes erbij is de quiche handig voor wat grotere gezelschappen en al van te voren te maken.

 

Benodigdheden (voor 4 personen)
6 plakjes roomboterbladerdeeg
80 gram pijnboompitten
400 gram cherrytomaten
4 eieren
125 ml crème fraîche
ca. 30 gram basilicum
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
125 gram mozzarella
750 gram romatomaten
Peper en zout

 

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de bladerdeegplakken goed ontdooien. Snijd de mozzarella en romatomaten in plakjes en halveer de cherrytomaten. Vet de springvorm in met boter. Rooster vervolgens de pijnboompitten ongeveer 3 min in koekenpan zonder olie of boter. Laat deze hierna goed afkoelen.

 

Bereidingswijze
Om te beginnen bekleed je de springvorm met de bladerdeegplakken. Verdeel de pijnboompitten en de cherrytomaten over de bodem van de met bladerdeeg beklede springvorm. Voeg de eieren en de crème fraîche bij elkaar en klop het rustig los. Voeg de basilicum en de Parmezaanse kaas door het mengsel en schep het rustig door elkaar heen. Om het extra op smaak te brengen voeg een beetje peper en zout toe. Verdeel de plakken mozzarella over de quiche en giet vervolgens het eimengsel er overheen. Als laatste verdeel je de plakken romatomaat over het eimengsel en dan kan de quiche ongeveer 55 minuten de oven in.

 

Als de quiche goudbruin is gebakken in de over kunt u de quiche (ongeveer een uur) af laten koelen. Doordat de quiche koud gegeten wordt is het een makkelijk recept voor grotere groepen. Je kunt het al eerder op de dag of zelfs de dag ervoor al bereiden.

 

Ga je met de pinksterdagen liever uit eten? Bekijk hier verschillende aanbiedingen voor een lekkere lunch/brunch.