Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

David Beckham verslaat Lionel Messi

Lionel Messi mag dan de beste voetballer ter wereld zijn. Hij is niet langer de best verdienende speler op deze planeet. De Engelse vedette David Beckham dit sinds dit seizoen bij het Franse Paris Saint-Germain speelt heeft het stokje overgenomen van de kleine dribbelaar.

 

Beckham verdient zo’n 36 miljoen euro per jaar en is daarmee de nieuwe nummer 1. Van die 36 miljoen euro is slechts vijf procent salaris. Dat salaris staat becks maandelijks af aan een goed doel en de rest van het geld is afkomstig uit reclame inkomsten.

 

Leo en Cr7
Lionel Messi staat op de tweede plek en mag jaarlijks zo’n 35 miljoen euro bijschrijven. Van die 35 miljoen is zo’n 13 miljoen afkomstig van de Catalaanse topclub en de rest van het geld verdient Leo met andere activiteiten die hij doet voor onder andere Adidas. Christiano Ronaldo, de eeuwige rivaal van Messi staat op plek 3. Cricri, verdient jaarlijks zo’n 30 miljoen euro. 13,5 Miljoen euro is het bedrag dat Real Madrid ieder jaar aan de Portugees overmaakt en de rest verdient Ronaldo onder andere met zijn werkzaamheden voor Armani en Nike.

 

Trainers
Bij de trainers is Jose Mourinho de best verdienende. De coach van Real Madrid mag jaarlijks zo’n 14 miljoen euro bijschrijven. Paris Saint-Germain trainer Carlo Ancelotti staat op plek 2e plek met 12 miljoen. Nummer 3 op de lijst is Marcello Lippi, de italiaanse oefenmeester krijgt voor zijn job bij het Chinese Guangzhou Evergrande, 11 miljoen euro.