Menu
Lifestyle / Uitgelicht

Krijg meer energie

Ben je altijd moe of “heb je er geen kracht meer voor” (zoals Joling het zou zeggen)? Iedereen kan meer energie gebruiken. Meer energie om je dagelijkse taken uit te voeren op je werk, meer energie voor het huishouden, meer energie voor het gezinsleven en ga zo maar door. Energie is waardevoller dan tijd. De hoeveelheid energie die je bezit bepaalt hoeveel je gedaan kunt krijgen in de beschikbare tijd. Hoe meer energie, des te effectiever, succesvoller en gelukkiger je zult zijn.

 

Hieronder drie basis tips die je helpen meer energie te krijgen op dagelijkse basis.

 

1. Meer energie krijgen door te leven als een sprinter
De meeste mensen verdelen hun energie als marathonlopers. Het leven bestaat uit een constante inspanning. Ze werken en werken maar door, genieten na een zware werkweek van een weekendje vrij en een paar weken in het jaar van vakantie. We werken door omdat het werk af moet en omdat doorwerken de meest effectieve manier lijkt om dat voor elkaar te krijgen. Helaas zorgt deze manier van leven echter ook voor problemen. Het stressniveau neemt toe, er ontstaan allerlei kwaaltjes in je lichaam en je stevent uiteindelijk af op een burn-out. Wat is een slimmere manier van leven? Leef als een sprinter. Een sprinter presteert door middel van een korte en krachtige uitspatting van energie, waarna hij langere tijd herstelt. Bovendien houdt een sprinter altijd de finish in zicht. Deze techniek kun je ook toepassen in je dagelijks leven. Streef korte termijn doelen na. Werk hard en houd de finish in zicht, neem vervolgens de tijd om te herstellen van deze uitbarsting. Werk hard en ontspan hard als je meer energie wilt krijgen.

 

2. Herstellen om je energie op peil te houden
We nemen collectief te weinig tijd om te herstellen. Om meer energie te krijgen heeft ons lichaam na een periode van stress een periode van ontspanning en herstel nodig. Wanneer je deze tijd niet neemt zal je lichaam schade oplopen, zal je energie afnemen en zul je vroeg of laat klachten krijgen. Wanneer je steeds maar door blijft gaan zul je vroeg of laat ‘op’ raken, je zult dan simpelweg geen energie meer hebben. Herstellen is net zo belangrijk als presteren. Wanneer je echt effectief wilt werken dan bouw je korte periodes van herstel in gedurende je werkdag. Zoek voor meer energie tijdens de lunch even de buitenlucht op, mediteer na een zware werkdag, zorg voor voldoende slaap en neem regelmatig écht vrij. Eén vakantie per jaar is niet genoeg om te bekomen van dagelijkse stress. Als je meer energie wilt krijgen moet je écht dagelijks de tijd nemen om te herstellen. Ook een manier om lichaam en geest weer op te laden: een ontspannend wellnessarrangement!

 

3. Vorm gewoontes voor meer energie
Goede gewoontes vormen de basis van een gelukkig en succesvol leven. Ze vormen de fundering onder alles wat je bereikt. Wil je meer energie krijgen? Vorm dan gewoontes die het opbouwen van meer energie ondersteunen. Voorbeelden hiervan zijn het verbeteren van je nachtrust (op tijd naar bed, op tijd opstaan), regelmatig bewegen, gezond eten, positief denken, je leven op orde houden en ga zo maar door. Meer energie krijgen is makkelijk als je je leven verrijkt met gewoontes die je meer energie geven.
Wil je meer tips voor een fijn & gelukkig leven?