Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

Eindelijk weer prijs voor Liverpool

Liverpool heeft gister voor het eerst sinds zes jaar weer eens een prijs gewonnen. In de finale van de League Cup werd Cardiff City na het nemen van strafschoppen verslagen.

De Reds kwamen al vroeg in de wedstrijd achter dankzij een doelpunt van Joe Mason en hadden nota bene verdediger Martin Skrtel nodig om langszij te komen. Na 90 minuten spelen was de stand 1-1 en volgde er nog 30 minuten speeltijd. Invaller Dirk Kuyt zorgde in de 108e minuut voor de bevrijdende 2-1 voor Liverpool en de titel leek binnen. Niets bleek minder waar want Vlak voor het verstrijken van de extra tijd scoorde Ben Turner de verrassende 2-2.

Strafschoppen

In de daaropvolgende strafschoppen serie volgde de ene na de andere misser. Gelukkig voor Liverpool was Dirk Kuyt wel koelbloedig en hield hij Liverpool in de race. Niet veel later was het uitgerekend het neefje van Liverpool captain, Steven Gerard, Anthony Gerrard die de beslissende penalty naast schoot en bezorgde hij daarmee Liverpool de League Cup.