Menu
EK 2012 / Sport / Uitgelicht / Voetbal

EK TV Gids

Vrijdag gaat het Europees Kampioenschap voetbal van start dat ditmaal gehouden wordt in Polen en Oekraïne. Naast de wedstrijden van het Nederlands elftal zijn er nog meer wedstrijden die de echte voetbalfan absoluut niet mag missen. Om hier een helder beeld van te krijgen heeft Web.nl de belangrijkste wedstrijden die afgewerkt worden in de eerste week op een rij gezet met datum en tijd.

 

Op deze manier mist u geen enkele wedstrijd en blijft u helemaal op de hoogte. Naast de wedstrijden zijn er ook nog veel voetbalprogramma’s op de televisie de komende drie weken. De NOS is dagelijks vanaf 23:00 op de buis met Studio Sportzomer. Het programma dat wordt gepresenteerd door Jack van Gelder wordt live uitgezonden naast het hotel waar ook het Nederlands elftal verblijft. Van Gelder ontvangt dagelijks bekende gasten en heeft als grote voordeel dat de NOS beschikt over de EK-beelden.

 

Om half 11 begint op RTL4, VI Oranje. Het programma dat onder leiding staat van Wilfred Genee wordt opgenomen vanuit Scheveningen. Dagelijks schuiven vaste gasten Johan Derksen en Rene van der Gijp aan. Naast de vaste gasten komen er ook elke dag een aantal bekende Nederlanders om het feest compleet te maken.

 

9 Juni, Duitsland – Portugal
De eerste wedstrijd die zeker interessant is voor de voetballiefhebbers maar ook voor de mensen die oranje een warm hart toedragen is Duitsland tegen Portugal. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 9 juni en begint drie kwartier na het einde van Nederland tegen Denemarken. De wedstrijd gaat niet alleen tussen twee top landen maar is ook nog eens van belang voor onze eigen jongens. Zeker een aanrader dus.

 

10 Juni, Spanje – Italïe
Ëen dag later staat er opnieuw een kraker op het programma. In groep C nemen Spanje en Italië het tegen elkaar op. Spanje is niet alleen geregend Europees kampioen maar behaalde twee jaar geleden ten kosten van het Nederlands elftal ook de wereld titel. Italië is ook een land om altijd rekening mee te houden en het is ook een clash tussen twee totaal verschillende speelstijlen.

 

11 Juni, Frankrijk – Engeland
Op 11 juni staat in Donetsk (Oekraïne) het duel tussen Frankrijk en Engeland op het programma. Frankrijk heeft matig gepresteerd de afgelopen jaren en kwam eigenlijk alleen maar in het nieuws vanwege relletjes in de eigen selectie. Voor Engeland geld eigenlijk hetzelfde. De Three Lions, hebben sinds kort een nieuwe trainer en moeten het tijdens het EK doen met een veredeld B-elftal. Het land kent naast de 2 wedstrijden schorsing voor superster Wayne Rooney vele geblesseerde dus het gaat een lastig toernooi voor onze overburen worden.

 

Naast de wedstrijd van Nederland tegen Denemarken die zaterdag 9 juni wordt gespeeld in Charkov bent u nu helemaal op de hoogte welke wedstrijd u moet gaan kijken tijdens de eerste week van het EK.