Menu
EK 2012 / Sport / Uitgelicht / Voetbal

Zuid-Europese burenruzie

Vanavond staat het duel tussen Portugal en Spanje op het programma. De Zuid-Europese burenruzie zorgt altijd voor veel spektakel en vanavond zal zeker geen uitzondering zijn.

 

De belangen zijn enorm groot en elk mini-nieuwtje wordt op een enorme weegschaal gelegd. Zo is in Portugal met verbijstering gereageerd op de aanstelling van de scheidsrechter. Volgens de Portugezen heeft de man nauwe banden met UNICEF wat weer de hoofdsponsor van Barcelona is en daardoor zou hij eerder de kant kiezen van de Spanjaarden.

 

Onder vuur
Ook de mannen van coach Del Bosque liggen onder vuur. Over de hele wereld sijpelen berichten door dat het combinatiespel te ver wordt doorgevoerd en dat het team soms stootkracht mist voorin. De kritiek werd door de spelers en bondscoach meteen gepareerd met als grootste reden dat veel landen met twee statische centrale verdedigers spelen en vrijwel altijd met elf spelers op eigen helft staan. Op dat moment is het vaak beter om met een valse spits te spelen alla Barcelona.

 

Spelers kennen elkaar goed
De kans dat Fernando Torres vanavond in de spits staat is opnieuw niet groot omdat Portugal de slagers Bruna Alves en Pepe achterin heeft staan. De portugezen zullen zich vooral bezig houden met het ontregelen van het Spaanse spel en er dan snel uit proberen te komen met Nani en Ronaldo, die al drie maal scoorde. Als de super vedette van Madrid vanavond in de buurt komt van het vijandelijke doel komt hij al snel een aantal ploeggenoten tegen. Xabi Alonso moet zorgen voor de balans op het middenveld. Arbeloa is normaliter de rechtsback van La Roja, Ramos is de laatste man die zich vooral met Ronaldo zal bezig houden en Iker Casillas is de keeper van de Spanjaarden.

 

De spelers kennen elkaar dus door en door en met een plek in de finale in het verschiet belooft het een erg interessant duel te worden.