Menu
Sport / Tennis / Uitgelicht

Federer wint in Indian Wells

Roger Federer heeft gisteravond het BNP Paribas Open in Indian Wells op zijn naam geschreven.

In de finale werd het Amerikaanse servicekanon John Isner met 7-6 en 6-3 aan de kant gezet. De voormalig nummer één van de wereld kende een super week op het Amerikaanse hardcourt. Hij speelde weer als vanouds en versloeg zelfs zijn grote rivaal Rafael Nadal in de halve finale.

 

Rommelige tiebreak

De finale ging redelijk gelijk op en beide spelers leken nogal wat last te hebben van de felle zon. Vooral de service van Isner had er onder te lijden en hij kwam dan ook niet aan het aantal aces dat hij normaal gemiddeld slaat. De eerste set werd uiteindelijk beslist in een tiebreak waarin de mini breaks over en weer vlogen. Federer was op tijd bij de les en zette een grote stap richting zijn derde toernooi winst van het jaar.

 

Set twee

In de tweede set volstond één break om de wedstrijd en de toernooi winst naar zich toe te trekken. Waar veel mensen Roger Federer al hadden afgeschreven liet King Roger deze week maar weer eens zien nog altijd bij de beste tennissers van de wereld te horen. De komende weken verplaatst het tenniscircuit zich naar Europa waar het gravelseizoen begint.

 

Azarenka wint alles in 2012

Ook de vrouwen waren afgelopen week actief in Indian Wells. Tijdens de droomfinale tussen Maria Sharapova en Victoria Azarenka liet de laatste genoemde maar weer eens zien in grootse vorm te verkeren. De finale was een herhaling van de eindstrijd op de Australian Open en ook ditmaal was de spanning ver te zoeken. De Wit-Russische Azarenka veegde de Russische Sharapova met 6-2 en 6-3 van de baan. De overwinning betekende ook de 23e overwinning op rij voor de nummer één van de wereld.