Menu
EK 2012 / Mannen / Sport / Uitgelicht / Voetbal

Geen EK voor Emanuelson en Maduro

Urby Emanuelson en Hedwiges Maduro kunnen hun vakantie gaan boeken. Beide spelers zijn door Bondscoach Bert van Marwijk niet geselecteerd voor het trainingskamp in het Zwitserse, Lausanne. Naast Emanuelson en Maduro kregen ook Georginio Wijnaldum, Alexander Büttner, Jasper Cillessen, Ola John, Erwin Mulder, Nick Viergever en Stefan de Vrij een “No GO” van de bondscoach.

 

Voor Urby Emanuelson is het achteraf toch een erg opmerkelijk jaar geweest. In zijn begin periode bij AC Milan speelde de oud Ajacied weinig wedstrijden, wat hem ook zijn plek bij het Nederlands elftal kosten. Mede door het grote aantal blessures bij zijn Italiaanse werkgever kwam de alleskunner toch weer in beeld en groeide hij uit tot een vaste waarde bij de Rossoneri. Ook in de Champions League wedstrijden was Urby structureel van de partij en deelname aan het EK deze zomer leek een zekerheidje.

 

Emanuelson erg teleurgesteld
Achteraf blijkt niets dus minder waar. Emanuelson liet via Twitter al weten erg teleurgesteld te zijn en dat is logisch. De verhalen dat hij niet bij de selectie zit, juist omdat hij een alleskunner is komen meteen weer om de hoek kijken. Het is geen echte linksback, maarja wie is dat wel in de huidige selectie? Ook is het geen echte buitenspeler en op het middenveld is simpelweg te veel concurrentie.

 

Creatieve speler
Toch is het een speler die iets kan forceren en met zijn onvoorspelbare acties een wedstrijd kan openbreken. Kijkend naar de namen die wel geselecteerd zijn, was het best mogelijk geweest om voor Urby Emanuelson een plekje vrij te maken. Niet alleen omdat hij dit seizoen in tegenstelling tot vele andere in de selectie wel goed presteerde, maar ook omdat we hem misschien wel hard nodig gaan hebben komende zomer.