Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

Geen maat op van Persie

Robin van Persie is fit en verkeerd in supervorm. Voor van Persie was 2011 een topjaar waarin hij bijna het doelpunten record van Allan Shearer verbrak.

 

Teleurgesteld blijkt hij allerminst want ook in 2012 gaat hij vrolijk door waar hij vorig jaar was gebleven. Wekelijks speelt hij de sterren van de hemel en dat is zonder twijfel de enige reden dat Arsenal nog steeds kans maakt op de vierde plek, die direct recht geeft op Champions League voetbal.

 

Superfit

 

De Premier League publiceerde deze week een aantal interessante statistieken en hieruit blijkt maar weer is hoe belangrijk het is om top fit te zijn. Waar van Persie in voorafgaande jaren nog vaak kampte met kleine blessures is hij dit jaar steker dan ooit en miste hij nog geen enkele premier league wedstrijd.

 

Het resultaat mag er zijn want uit de cijfers blijkt dat van Persie van alle Premier League spelers de meeste killometers heeft afgelegd. De aanvoerder van de Gunners voert de lijst aan met 257 killometer. Op de tweede plaats staat Gareth Bale van Tottenham Hotspurs met 254 killometer.