Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

Legende Messi verbreekt record Der Bomber

Toen Gerd Müller in 1972, 85 doelpunten maakte in één kalenderjaar werd gedacht dat dit record nooit verbroken zou worden. 40 Jaar later is het niemand minder dan Lionel Messi die het onmogelijke weet te presteren door in de wedstrijd tegen Betis Sevilla niet alleen zijn 85ste doelpunt te maken maar ook voor het gemak nog even zijn 86ste. Door die twee doelpunten is het record nu alleen in handen van de kleine Argentijn.

 

Toen Messi afgelopen woensdag in de Champions League binnen de lijnen kwam was dit niet zozeer om Benfica te verslaan. Nee, Messi kwam in de lijnen om het record van Der Bomber te verbreken. 85 doelpunten in één kalenderjaar. Het is een ongelofelijk aantal waar zelfs grootheden als Cruijf, Maradonna en Pele alleen van konden dromen. De schrik was toen ook groot toen de kleine Leo vlak na zijn invalbeurt het veld af werd gedragen met op het oog een zware knieblessure. Niets bleek minder waar want gister avond in de lastige uitwedstrijd stond de dribbelaar alweer op zijn vertrouwde positie.

 

Messi breekt ban
Barcelona dat sinds 2004 niet had gewonnen bij Betis kende een solide start maar het had toch de hulp van Messi nodig om de ban te breken. Met een schitterende individuele actie liep de beste speler van de wereld de verdedigers voorbij alsof ze er niet stonden. Ze stonden er wel maar tegen de handelingssnelheid van de Argentijn is gewoonweg niks te doen. Messi omspeelde vier man en schoot de bal onberispelijk in de lange hoek. Zijn 85ste doelpunt was een feit maar Messi wilde meer. Niet veel later maakte de “Vlo” zoals hij ook wel genoemd wordt ook nog zijn 85ste doelpunt. Op aangeven van de eveneens briljante Andres Iniesta die Messi met een hakje in staat stelde het record voor zich alleen op te eisen werd het 0-2.

 

Geen record veilig met Messi in de buurt
Hoewel Lionel Messi de afgelopen jaren tientallen records heeft verbroken zullen de mensen die verstand van cijfertjes hebben vast wel weer een nieuw record verbreken. Messi kan in de komende weken overigens nog uitlopen op Gerd Müller, aangezien Barcelona nog een aantal wedstrijden in 2012 moet afwerken. Hoelang dit record zal blijven staan is natuurlijk onbekend maar de kans dat het door iemand anders door Messi zelf verbroken wordt is de komende jaren zeer onwaarschijnlijk.