Menu
Londen 2012 / Sport / Uitgelicht

Londen 2012: Nederland hockeyland

Al sinds het begin van de Olympische Spelen blijkt ons landje meer succes te hebben op individuele onderdelen dan in de teamsporten. De komende Spelen zijn hierop geen uitzondering maar gelukkig zijn er altijd nog de hockey teams die altijd meedoen om een podiumplaats.

 

De Olympische Zomerspelen komen er aan en het is een goed moment om is een kijkje te nemen hoe de hockey teams er momenteel voor staan. Zijn de Nederlandse hockey mannen en vrouwen klaar om de eer van ons land in Londen te verdedigen of moeten we ons om deze normaal gesproken “zekerheid” zorgen maken.

 

Kijkend naar de medaillespiegel van de Olympische Zomerspelen bij het onderdeel hockey, staat Nederland op een tweede plaats. Zowel de vrouwen en mannen zijn twee keer Olympisch kampioen geworden. Naast twee gouden plakken werden de mannen ook nog twee keer tweede en twee keer derde. De vrouwen wonnen naast het eremetaal ook nog een keer zilver en drie keer brons. Er moet wel bij vermeld worden dat het vrouwenhockey pas sinds 1980 meedoet en bij de mannen is het onderdeel al sinds 1908 van de partij. Hockey heeft ons kleine landje al 14 medailles opgeleverd. De nummer één op de medaillespiegel is India met maar liefst acht gouden medailles. Helemaal opmerkelijk is dat India alle medailles behaalde bij het mannen hockey.

 

Wat betreft het verleden zit het met Nederland en hockey wel goed. Volgende week leest u op Web.nl wat de huidige vorm van de oranje mannen en vrouwen is en of we ook deze keer weer kans maken op een plekje op het podium.