Menu
Gezondheid / Lifestyle / Uitgelicht

Popcorn heel gezond

Popcorn wie kent het niet? het is één van de bekendste snacks ter wereld. Popcorn stond al bekend om gezond en vezelrijk maar er is meer. Onderzoekers hebben ontdekt dat er meer antioxiderende stoffen genaamd ”polyfeolen” in popcorn zitten dan in groenten en fruit. Dit verrassende nieuws werd bekend gemaakt door medicalnewstoday.

 

Nog iets verrassend aan het popcorn onderzoek is dat de kern van de popcorn wat zo lekker hard is en mensen niet graag op kauwen en tussen je tanden komt zitten het gezondste deel is. De harde kern verdiend dus wat  meer respect aldus, Vinson van Scranton universiteit in Pennsylvania.

 

Onbewerkt

Het is ook een snack waar niet heel veel kleurstoffen aan toegevoegd worden het is een onbewerkt graan. Dat is ook het enige in dit soort, graan word wel vaker gebruikt maar word dan eigenlijk altijd bewerkt. Één portie popcorn bevat 70 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan granen. De meeste mensen krijgen maar de helft binnen. Met het eten van popcorn kun je dus op een erg prettige manier dat tekort aanvullen.

 

Bereidingswijze 

Waar mensen wel veel de fout in gaan is de manier waar ze het bereiden. Veel popcorn wat zo lekker zoet smaakt is niet de goede popcorn dat is een popcorn met erg veel zuikers en dat maakt het alles behalve gezond, die popcorn zit vol met vetten en calorieën. Veel van de popcorn komt ook uit de magnetron, daar word ook voor gewaarschuwd want die zitten ook 2 keer zo vol met calorieën, het beste is echt uit de pan en alleen in een beetje olie.

Echter kun je groente en fruit niet vervangen door popcorn er zitten niet genoeg vitaminen in en die zitten in groente en fruit zat!