Menu
Londen 2012 / Sport / Uitgelicht

Nederland op tiende plaats in medailleklassement

De Nederlandse ploeg is bij de Paralympics in Londen op de tiende plaats geëindigd in het medailleklassement. Onder leiding van chef de mission André Cats wisten onze landgenoten 39 medailles te winnen, waarvan 10 goud, 10 zilver en 19 brons.

 

Vier jaar geleden bij de Spelen in het Chinese Peking behaalde Nederland 22 medailles en de doelstelling voor Londen was 22+1. China werd op afstand het meest succesvolle land. De gastheer van vier jaar geleden behaalde in totaal maar liefst 231 medailles. 95 Keer werd het Chinese volkslied afgespeeld, 71 keer moest er genoegen worden genomen met een tweede plek en dan waren er ook nog 65 bronzen medailles.

 

Rusland eindigde op de tweede plaats met in totaal 102 medailles waarvan 36 keer goud en het gastland Groot Brittannië eindigde op de derde plaats met 120 medailles waarvan 34 maal goud. De Paralympics werden zondag avond afgesloten door Rihanna en Coldplay. Over vier jaar worden de Paralympics, net als de gewone Spelen gehouden in Rio de Janeiro.