Menu
Sport / Uitgelicht

Nederlanders op dreef in Premier League

Micheal van Gerwen blijft uitstekend presteren in de darts Premier League. Mighty Mike zoals zijn bijnaam luidt, kwam gister avond twee maar in actie en won beide partijen. Door de dubbele overwinning van onze landgenoot gaat hij nog altijd aan kop en een plaats bij de beste vier is zo goed als zeker.

 

Het was opnieuw een mooie avond voor de Nederlandse dartliefhebbers. Naast van Gerwen die twee maal in actie moest komen, kwam ook Nederlands meest succesvolle darter Raymond van Barneveld gister in actie. Barney die ook goed presteert in de Premier League won zijn partij van Andy “The Hammer” Hamilton. Door de 7-5 overwinning van de Hagenaar heeft ook hij nog steeds goede papieren om de playoffs, waarin de beste vier spelers uitkomen, te halen.

 

Ook Taylor niet opgewassen tegen MVG
Micheal van Gerwen kende wederom een prima avond. Onze landgenoot die al sinds de zomer van vorig jaar fantastisch presteert moest eerst aantreden tegen de beste darter aller tijden. Gelukkig voor van Gerwen was Taylor niet in beste doen, wat natuurlijk ook door het prima spel van Might Mike kwam. De partij eindigde in een klinkende 7-3 overwinning en daarmee zijn de playoffs voor Phil Taylor verder weg dan ooit.

 

Van Gerwen wint ook tweede duel
In het tweede duel van van Gerwen uit tegen mede koploper James Wade. Hoewel het niveau lager lag dan in de wedstrijd tussen van Gerwen en Taylor, liep de Nederlander toch makkelijk uit naar een riante voorsprong. Toen het punt eenmaal binnen was kwam Wade nog wel dichtbij maar uiteindelijk trok Micheal van Gerwen de partij met 7-5 naar zich toe. Na 11 wedstrijden staat van Gerwen eerste met zestien punten. Zijn leg gemiddelde is +22 en een plek bij de top vier, wat dus plaatsing voor de playoffs betekend, lijkt een zekerheidje.

 

01. Van Gerwen 11-16 (+22)
02. Wade 11-14 (+16)
03. Van Barneveld 10-14 (+13)
04. Thornton 10-11 (+5)
05. Taylor 10-10 (+5)
06. Hamilton 10-10 (0)
07. Whitlock 10-8 (-12)
08. Lewis 10-7 (-17)

 

Vier spelers zijn inmiddels al afgevallen.