Menu
Natuur / Uitgelicht / Vrije tijd

Met het mooie weer eindelijk weer vlinders

Nu het mooie weer eindelijk om de hoek komt kijken komen ook de vlinders weer massaal tevoorschijn. Normaal gebeurt dit al in maart, maar door het langdurende koude weer is dit vertraagd. De vlinders blijven dan wat langer in hun pop en ontpoppen pas bij het verschijnen van de zon.

 

Wil je graag mooie vlinders bewonderen? Dan moet je vooral in de buurt van bloeiende planten zijn. Ook deze zullen door het mooiere weer massaal in bloei gaan staan. De vlinders moeten nectar drinken en zullen daarom in de buurt van de bloeiende planten zijn.

 

Het gaat hierbij dan vooral over de dagvlinders, maar ook de nachtvlinders zijn dit jaar veel later te zien. Hiervan wordt ook binnenkort een explosie verwacht, zeker als de nachten weer warmer worden zullen deze vlinders weer veel te zien zijn. Wil je de nachtvlinders graag zien? Vele soorten zijn te lokken door licht.

 

Een echte natuurliefhebber en op een bijzondere manier genieten van dit prachtige groen? Ontdek nationaalpark de Weerribben-Wieden in een TukTuk.